Рецепт з села Доброгостів! Там печуть найсмачніші пляцки на празники!
0,5 кг маку 0,5 скл. горіхів 0,5 скл. родзинок 1 пачка маргарину (250 г) 400 г цукру 1 пачечка порошку до печева 9 яєць 12 ст. л. манки 1 кг яблук (600 г чищених, натертих на дрібній терці)
Мак запарити та перемолоти Білки збити з цукром, потім по одному добавити жовтки. Влити розтоплений маргарин. Добавити горіхи, родзинки, яблука, манку та порошок до печива. Акуратно перемішати та випікати в духовці до готовності.
Я пекла на пів порції. Ціла порція на велику бритванку. Муки нуль! Відчуваю, що той пляцок стане хітом, дуже вже смачний, печіть, не пошкодуєте! Чому так називається - не знаю)))
ужас. А у нас до однієї сільської ради входить чотири села і кожне має свою церкву і своє окреме Храмове свято. І навіть такі села як Трібоківці (200 чол. населення) і Репехів (200 чол. населен.) також мають свої церкви. От такі ми круті
"так склалося історично)" - бути хутором для Доброгостова і не мати своєї церкви хоч самої маленької чи каплички на крайній випадок. У нас в Квітневому де 480 чол. в 1997 році громада посвятила (сам Гузар освячував) новозбудовану церкву. Причому громада будувала сама та ще й в такі важкі 90-ті роки. Правда трошки допомогли земляки з Канади але... основний тягар і грошовий і робота впали на громаду.
Шановна Капітоша, а на Вашій вулиці, що має два ряди і одну хату, часом немає власної церки і свого храмового свята. Доброгостів і Бистрий мають давню історію і хоч це різні села, але родинні стосунки тут настільки близькі, що ніякі Капітоші фразами, а "у нас дві хати і три церкви" не посварять цих людей.