Дрогобицький район Львівська область
Нд, 28.04.2024, 08:17
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Лютий » 5 » Історія дитячого майданчика в с. Доброгостів.
18:30
Історія дитячого майданчика в с. Доброгостів.
Доброгостів виграв грант на спорудження дитячого майданчика

Яка спільність між боротьбою проти торгівлі людьми та дитячими майданчиками? На перший погляд ніякої, проте як розібратись у проблемі докорінно - виявляється що є.
Зимою 2010 року у Доброгостові відбулась презентація проекту "Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад", автором якого виступило представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, а партнерами стали фонд розвитку громадських організацій "Західноукраїнський ресурсний центр" та благодійна організація "Український фонд "Благополуччя дітей".

Як розповів присутнім координатор проекту Василь Клепач, на сьогодні в Україні існує проблема з нелегальною міграцією українців за межі держави. Особливо гостро вона постала на західних теренах. Доброгостів не є виключенням, тож організатори проекту вирішили спробувати проаналізувати ситуацію і визначити причини, які спонукають людей покидати свої домівки. Завдяки опитуванню було виявлено три основні причини: мала кількість вакансій для кваліфікованих працівників, низька оплата праці і низький рівень життя. Після отримання результатів організаторам стало зрозуміло, що на перші дві причини їм самотужки годі вплинути, тож вся увага була зосереджена на третій. На сьогодні даний проект охопив десяток сіл у різних регіонах України. В контексті Доброгостова ставку було вирішено зробити на покращання умов проживання підростаючого покоління, адже за останніх 5 років у селі спостерігається ріст народжуваності, а існуючий дитячий садок не здатний задовольнити усіх бажаючих.

- Василь Клепач (координатор проекту), - Зоряна Стоцко (Радник з управління та міграційного контролю ЗУРЦ)

Для того, щоб визначити остаточний вид майданчика було проведено опитування серед дітей. Окрім цього проект передбачив конкурс дитячих малюнків, на яких малюки мали б відобразити своє бачення нової споруди. Переможців конкурсу у той день було нагороджено подарунками від організаторів.

-екс-сільський голова с. Доброгостів Любомир Клепач і представник Міжнародної організації з міграції в Україні Маряна вручають переможцям конкурсу дитячого малюнку призи.

 Варто згадати, що на презентації були присутні як представники організаторів проекту зі Львова та Києва, так і представники Дрогобицької районної ради, партнери з Жидачівського району та преса. Сільський голова Любомир Клепач (активна позиція якого сприяла перемозі у конкурсі) у своїй доповіді зазначив, що до реалізації проекту долучилася уся громада. Жодна з організацій та установ села також не залишилась осторонь. Завдяки такій одностайності у Доброгостові відкрився дитячий майданчик.

автор статті Ярослав БАРАН

фотографії Галина Чайка

Переглядів: 1853 | Додав: Капітошка | Теги: МОМ, зурц | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Зимівки

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz