Дрогобицький район Львівська область
Сб, 11.05.2024, 08:12
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2016 » Лютий » 26

Орів Трускавець Доброгостів Станиля Модричі Уличне Бистрий Зимівки  В Україні давно відбуваються активні дебати щодо децентралізації влади і  об’єднання територіальних громад. Відповідні зміни до Конституції  в першому читанні парламент прийняв, а от розгляд у другому читанні відкладено. Немає 300 голосів? Виглядає на те, що процес пригальмували. Якщо подивитись на реформу будучи у Трускавці, особливо активних дій, щодо створення Трускавецької територіальної громади теж не помітно.

Попередньо у склад Трускавецької територіальної громади мають увійти 7 сіл: Модричі, Станиля, Доброгостів, Бистрий, Уличне, Орів та Зимівки.

Новоутворена Трускавецька територіальна громада буде сама обирати собі голову громади і раду громади. Села, які будуть входити у територіальну громаду, будуть мати старост. Тепер буде староста замість голови села. Старости сіл будуть представлені у виконкомі. Крім цього, кожне село буде представлене  своїми депутатами у раді територіальної громади. Кількість депутатів від того чи іншого села у територіальній раді буде залежати від кількості жителів в цьому селі, що мають право голосу.

Об’єднання у територіальні громади є добровільним, однак села, чи міста, які не хочуть об’єднуватися, так чи інакше до цього об’єднання прийдуть, бо при розподілі державного бюджету, через бюджетний процес вони змушені будуть визнати свою неспроможність. Але є у нас і такі села, які здатні існувати і розвиватися самостійно, без будь-якої фінансової підтримки і тому об’єднуватись у територіальну громаду не бачать доцільності.  ... Читати далі »

Переглядів: 893 | Додав: Микола | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

Випадкове фото
з альбому Зимівки

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz