Дрогобицький район Львівська область
Нд, 28.04.2024, 08:40
Меню сайту

Категорії розділу
Історія [6]
Здоров'я [5]
Технології [3]
Рослини нашого краю [0]
Корисні штучки [19]
Інше [22]

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » Статті » Цікаве з усіх-усюд » Корисні штучки

Рецепт справжнього пломбіру

  У радянській Україні пломбір готувався згідно ГОСТів: виключно із цільного молока і жирних вершків, найсвіжіших яєць, загусником служив натуральний желатин або агар-агар, замінювати вершкове масло рослинним спорудами було немислимо, втім, як і додавати які б то не було консерванти або відступати від класичної рецептури.

  Якщо ти сумуєш по пломбіру за 20 копійок, то ця стаття для тебе. У ній розказано, як можна приготувати морозиво зі смаком справжнього радянського пломбіру!

Рецепт справжнього морозива

інгредієнти:

2 ст. цукру
1 л молока
100 г вершкового масла
1 ч. л. крохмалю
5 яєчних жовтків

 

приготування:

1. Підігрій молоко і опусти в нього вершкове масло. Доведи до кипіння.

2. В іншій ємності змішай цукор, крохмаль і жовтки. Перемішай і розітри до отримання однорідної маси.

3. Додай в цю суміш трохи молока. У тебе повинна вийти маса, схожа за консистенцією на сметану.

4. Коли молоко закипить, даси туди тонкою цівкою жовткова масу, не забуваючи постійно помішувати.

5. Доведи до кипіння. Потім зніми каструлю з вогню і постав її в холодну воду. Постійно помішуй цю масу, поки вона не охолоне і не стане теплою.

6. Залиш морозиво до повного охолодження, не забуваючи періодично помішувати. Потім розлий його по формах і поклади в морозилку для заморозки.

Категорія: Корисні штучки | Додав: Микола (06.11.2015)
Переглядів: 785 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz