Дрогобицький район Львівська область
Нд, 05.05.2024, 05:57
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Червень » 1 » За сприяння Задорожного нарешті відремонтують дорогу на Довголуку через Доброгостів і Уличне
14:04
За сприяння Задорожного нарешті відремонтують дорогу на Довголуку через Доброгостів і Уличне
  21 травня у Львівській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку. Засідання пройшло надзвичайно емоційно, адже присвячене воно було розподілу коштів на капітальні та поточні ремонти автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів спеціального фонду обласного бюджету. 

  Ще перед початком засідання в коридорі депутати та члени комісії активно обговорювали скільки коштів на який район виділяють. Хтось тішився, а хтось обурювався. Зрозуміло, що питання розподілу таких коштів – це питання честі депутата мажоритарника і питання лобіювання інтересів власного округу, адже пізніше з чимось таки доведеться йти до громади.

  Загалом на ремонт доріг виділили 48 152 550,7 грн.

  Голова комісії Михайло Задорожний оголосив на початку, що цей розподіл здійснюється за пропозиціями Служби автомобільних доріг Львівщини і за напрацюваннями комісії.

  Під час сварок та криків годі було добрати, хто з чим згідний, а кого що не влаштовує. Депутати час від часу позирали на журналістів, вимагаючи поглядом належно розповісти про начебто несправедливий розподіл коштів. Зокрема, їх обурило, що найбільше коштів дісталось Дрогобицькому району (в тому числі, Дрогобичу, Трускавцю, Бориславу), а саме 5 699 414, 5 грн.За словами присутніх, цьому посприяв голова комісії, який є вихідцем із цього ж району

  Журналісти, звісно ж, згодні були вислухати невдоволених, однак на диктофон ніхто нічого коментувати не квапився.

  Ще до початку обговорення депутати вимагали забрати від Дрогобицького району 2 млн грн і передати їх Сокальському, але таку пропозицію не підтримали.

  "Несправедливо 6 млн грн давати на Дрогобицький район, коли там протяжність доріг менша ніж в інших районах", – кричав один із присутніх.

  Головау комісії Михайло Задорожний пояснив таку суму тим, що мова йде не лише про район, але й про три міста обласного значення – Дрогобич, Трускавець, Борислав.

  "Якщо поділити цю суму на чотири, то вийде по 1, 5 млн грн, а це ще менше ніж на інші райони", – казав Задорожний.

  Натомість депутат від "Фронту змін" Ганна Костюк заявила, що Дрогобицькому району, від 2010 року "завжди дістається найбільше грошей на дороги".

  Ще один депутат Ярослав Мудрий заявив, що кошти виділили на окремі дороги, по яких взагалі ніколи ніхто не їздить і де немає великої кількості населених пунктів.

  Обурення депутат викликало те, що на дорогу Малечковичі – Нагоряни до 236 600 грн додали ще 500 тис грн. "Чия там дача?", – запитав депутат Ярослав Мудрий. У відповідь отримав шквал обурення і покинув залу, де відбувалося засідання комісії.

  Далі пристрасті вгамувались і депутати швидко погодили запропоновані суми на дороги без особливо пристрасного обговорення.

  Отже, в результаті загалом Дрогобицький район на 5 доріг отримав 5 699 514, 5 грн. З них на дорогу Дрогобич – Довголука – 4 млн. 780 тис. 514,5 грн.; Снятинка – Рихтичі – 99 тис. грн.; Нагуєвичі – Лішня – 200 тис. грн. Стрий – Меденичі – 200 тис. грн.; Борислав – Дрогобич – 420 тис. грн.

  Крім цього, на ремонт комунальних доріг у Дрогобичі з обласного бюджету надійде 2 млн. 340 тис. грн., а на ремонт комунальних доріг у Дрогобицькому районі – 1 млн. 600 тис. грн. Це, зокрема: у с.Волоща – 200 тис. грн.; у с.Болехівці – 100 тис. грн.; у с.Тинів – 200 тис грн.; у с.Дережичі – 80 тис. грн.; у смт.Меденичі – 60 тис. грн.; у с.Раневичі – 149,1 тис. грн.; у с. Доброгостів – 90 тис. грн.; у с.Довге – 50 тис. грн.; у с.Гаї Верхні – 100 тис. грн.; у с.Почаєвичі – 50 тис. грн.; у с.Летня – 100 тис. грн.; у с.Болехівці – 50 тис, грн.; у с.Опарі – 50 тис. грн.; у с.Вороблевичі – 62,5 тис. грн.; у с.Далява – 50 тис. грн.; у с.Бистриця Гірська – 60 тис. грн.

  Тепер ще б ці кошти чистоплотно освоїли. Адже, якщо аналізувати ту суму коштів, яка була передбачена на 2011 і 2012 роки, то Львівщина стоїть на найвищому рівні корупції в плані реконструкції і ремонту та будівництва доріг. Та й взагалі тільки в Україні служба автомобільних доріг, яка розігрує тендер, яка укладає угоду з підрядником на виконання робіт, сама ж і приймає ту дорогу в експлуатацію. Тобто, майже ніякого контролю.


  А тим часом, згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м ² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

  Для того, щоби ця норма закону виконувалася є досить ефективний ресурс. 

  Більше двох років тому в інтернеті з'явилися два схожих проекти - "Громадський контроль" і "УкрЯма".  Ці сайти являють собою простий і зручний інструмент боротьби з дорожніми проблемами. Для цього потрібно зробити фото ями і завантажити його на один з сайтів - http://ukryama.com/ чи http://4road.net/ . Заповнити там необхідні дані. Далі сайт автоматично згенерує скаргу в ДАІ, яку ви можете самі роздрукувати і відправити поштою у місцеве відділення ДАІ або ж скористатися відповідними сервісами онлайн на сайті. Після цього на протязі одного календарного місяця ДАІ повинно дати вам відповідь про усунення дефекту на дорозі. Якщо відповіді немає, або прийшла формальна відписка, а ями на місці, то знову заходите на сайт і відправляйте скаргу до прокуратури. Текст скарги знову буде згенерований автоматично. Таким способом в Україні вже відремонтовано тисячі ям.
Переглядів: 860 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Дорогою в село

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz