Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 05:15
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Куди ділись гроші, виділені на ремонт дороги через Доброгостів та Уличне?
16:03
Куди ділись гроші, виділені на ремонт дороги через Доброгостів та Уличне?
  Ще 21 травня на засіданні постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської облради депутати затвердили перелік доріг загального користування, які ремонтуватимуть у 2013 році за кошти обласного бюджету. Серед них була і дорога Дрогобич-Довголука (через Доброгостів і Уличне), на ремонт якої передбачалося виділити 4 млн. 780 тис. 514,5 грн. (з тих 49 млн, що були закладені в бюджеті Львівщини на ремонт доріг у 2013 році).

  Рік вже підходить до завершення, а до ремонту так і не приступили. Дорога цілий рік залишалася в жахливому стані. І от недавно мешканці Доброгостова і Уличного, зрозумівши, що так ніхто і не ремонтуватиме її вже цього року самі зібрали кошти поміж собою і завезли ями на асфальтованій дорозі районного значення річковим "шутром".

  Чому так сталося, що гроші є тільки на папері, а насправді застрягли в казначействі? Хто має за це відповідати?

  Проблему з Держказначейством ніби то узяв на контроль прем’єр Микола Азаров. Однак вона не нова. Торік восени від невиплат через казначейство потерпали сільські забудовники, яким затримали понад мільйон гривень. Ще раніше почалися затримки зарплати педагогам, медикам і працівникам соцсфери. Азаров тоді порадив опозиційним чиновникам на місцях припинити «демагогію і мітинговщину» й забути про те, що Держказначейство не виділяє грошей. Однак згодом міські і сільські голови дружно закричали про затримки проплат на рівні казначейства.

  Тим часом за прогнозами Центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова (Київ), проблеми в Україні тільки загострюватимуться, а борги перед бюджетниками будуть тільки збільшуватись, бо «в уряду немає реальних грошей, щоб виконати всі соціальні зобов’язання».

  На черговому пленарному засіданні сесія Дрогобицької районної ради прийняла звернення до Кабінету Міністрів України та Львівської облдержадміністрації, в якому висловлено стурбованість щодо стану фінансування з Державного бюджету України субвенції на ремонт комунальних доріг Дрогобицького району, а також прохання забезпечити оперативне перечислення коштів.

  Адже в межах виділених бюджетних призначень деякі сільські, селищні ради Дрогобицького району навіть уклали договори з підрядними організаціями на виконання робіт з ремонту комунальних доріг та зареєстрували їх в органах Державної казначейської служби України.

  Станом на 1 жовтня територіальними органами Державної казначейської служби України проведено авансових платежів та платежів за виконані роботи на загальну суму 498,557 тис. грн., що становить 15,15% від затвердженого обсягу фінансування. У місцевому управлінні Державної казначейської служби України з причини ненадходження коштів з єдиного казначейського рахунку залишаються неоплаченими платіжні доручення з липня поточного року, чим порушуються умови договору на здійснення розрахунково-касового обслуговування місцевих бюджетів у частині своєчасності здійснення розрахункових операцій за дорученнями клієнтів.

  Враховуючи, що наближається до завершення найбільш сприятлива пора року для виконання дорожніх робіт, беручи до уваги незадовільний стан доріг в умовах наближення до зими, Дрогобицька районна рада просить забезпечити оперативне перерахування коштів субвенції Державного бюджету України на виконання робіт з ремонту комунальних доріг у Дрогобицькому районі, згідно із зареєстрованими договорами та актами виконаних робіт.

Доповнення:

 23 жовтня голова Дрогобицької райдержадміністрації Михайло Винницький провів нараду, на якій розглядалось питання стану доріг в районі. У нараді взяли участь заступник голови РДА Іван Мізерник, начальник відділу з питань цивільного захисту, ЖКГ та інфраструктури Ігор Яким, начальник райавтодору Сергій Грибанов, представники правоохоронних органів, сільські голови. 

Очільник району доручив відповідним службам і сільським головам віднайти можливості і своїми силами привести в належний стан найбільш проблемні ділянки доріг, особливо це стосується доріг місцевого значення. 
Переглядів: 849 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz