Дрогобицький район Львівська область
Ср, 08.05.2024, 03:52
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Квітень » 14 » Відкритий простір "Розвиток громад: як спільні ініціативи актуальні для Чорноморського регіону?"
11:34
Відкритий простір "Розвиток громад: як спільні ініціативи актуальні для Чорноморського регіону?"
У вересні 2010 року ГУРТ розпочав реалізацію проекту «Транскордонна співпраця для розвитку громад», що фінансується Фондом Регіонального Співробітництва Чорного моря

Мета проекту: посилення спроможності місцевих громад у самоорганізації та мобілізації через збір та обмін кращими практиками самоорганізації місцевих громад Румунії та України.

Проектом передбачалась участь представників громадських організацій, органів місцевого самоврядування, місцевих громад чи ініціативних груп з п’яти регіонів України (АР Крим, Сумська, Полтавська, Миколаївська та Київська області) у п’ятиденному навчальному візиті в Румунії. Учасники навчального візиту мали змогу ознайомитись з кращими практиками самоорганізації місцевих громад Румунії, а також продемонструвати власний досвід самоорганізації місцевих громад в Україні.

В рамках проекту було оголошено конкурс успішних історій з самоорганізації громад.
Найкращі історії увійдуть до практичного посібника з самоорганізації громад. Планується, що до посібника ввійдуть успішні історії як з Румунії так і з України. У виданні буде презентована інформація про ініціативи, які використовуючи місцеві та зовнішні ресурси (людські, природні, фінансові тощо), створили механізми забезпечення розвитку місцевої громади.
8 квітня 2011 в смт. Брюховичі відбувся відкритий простір на тему «Розвиток громад: які спільні ініціативи актуальні в Чорноморському регіоні».

В заході взяли участь понад 40 практиків з України та Румунії, які працюють в сфері розвитку громад.

Активно відбувалось обговорення актуальних питань з самоорганізації громад як України так і Румунії. Розроблялись спільні проекти, можливість співпраці, налагодження економічно-культурного співробітництва між громадами двох країн.

В відкритому просторі взяла участь ГО "Сила в громаді" яку представляв Любомир Клепач
[/size]
Представляєм Вашій увазі інтерв"ю Любомира Клепача про результати простору.

автор публікації Галина Чайка
джерело Ресурсний центр ГУРТ

Переглядів: 868 | Додав: Капітошка | Теги: ГУРТ, клепач любомир, транскордонна співпраця для розвитк | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 Добр • 00:15, 16.04.2011
Дякуємо за інформацію...! Але якщо розмістили таку "цікаву" публікацію то давайте інформацію про цю громадську організацію. Мета, завдання, члени організації тощо.
avatar
0
2 Капітошка • 10:20, 16.04.2011
Я не є членом цієї організації, тому конкретно розказати Вам про її статутну діяльність не зможу. Знаю тільки, що діяльність організації спрямована на розвиток і впровадження громадських ініціатив в селах Доброгостів і Бистрий.
Власне завдяки діяльності ГО "Сила в громаді" і стало можливим: спорудження дитячих майданчиків в селах, перетворення сільської бібліотеки на інформаційно-навчальний осередок, показ кінофільмів по п'ятницям в Народному Домі с. Доброгостів... У всіх цих проектах на які було виділено кошти ДОНОРІВ (міжнародних організацій) подавачем проектів на отримання грантів була власне Го "сила в громаді". зараз вони працюють над створенням сайту для с. Доброгостів.
Головою ГО "Сила в громаді" є Жагаляк Галина (зав. клубу). Якщо Вам цікаво, то думаю вона більше може розказати про організацію і її діяльність. Принаймі надасть достовірну інформацію. book
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz