Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 15:28
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2020 » Квітень » 27 » Відео: село Бистрий з висоти
23:36
Відео: село Бистрий з висоти

  Жителям таких гігантських сіл як Доброгостів та Уличне, Бистрий видається непомітним. Бо все пізнається в порівнянні. Але насправді село Бистрий є майже середньостатистичним за кількістю населення селом в Україні. На даний час тут проживає 300 чоловік. Наприклад, таке село у Дрогобицькому районі як Воля, з такою ж кількістю населення, має власну сільську раду.

  Сільської ради, церкви, школи та Народного дому тут немає тому, що географічно село дуже близько до Доброгостова, з яким історично багато спільного. Але насправді в Україні тільки кожне третє село має сільську раду. Тому нічого дивного в цьому немає.

  Зате тут громада більш згуртована. Треба провести інтернет, водопровід, збудувати міст, чи зробити дорогу? - Громада самостійно організовується і робить, не чекаючи, що це має зробити за неї хтось інший. Хоч влада часто допомагає також.

  Тут чистіші річки та струмки, бо витікають прямо з гір і ще не засмічені каналізаційними стоками, як це, на жаль, є, по всій Україні. Тут є можливість бути ближчим до природи, жити в чистішому середовищі та, зрештою, у спокійнішому ритмі, без зайвої метушні й турбот. Поруч мальовничі озера Доброгостова та Уличного, ліс, гірські пейзажі Карпат.

  Кожному мешканцю малого населеного пункту легше відчути себе значущою постаттю, що можливо саме в невеликих громадах, тоді як у мегаполісах люди перетворюються на біомасу, втрачають зв’язок із національною культурою.

Отож, дивимося відео - https://youtu.be/oV3DFhPFIKc

Переглядів: 577 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz