Дрогобицький район Львівська область
Пт, 17.05.2024, 09:25
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2015 » Жовтень » 14 » Вибори 2015: зроби правильний вибір!
21:35
Вибори 2015: зроби правильний вибір!

  Хто б не був наступним головою в Доброгостівській чи Уличненській сільських радах, але хочу звернути увагу на ряд завдань і проблем, які перед ними будуть стояти:

1. Автобусне сполучення.
Судячи з опитування на сайті, дуже гостро стоїть проблема переповненості автобусів, їх рух не за графіком, необгрунтоване підняття тарифів і, загалом, з перевізниками бардак. Тут важливо, щоб не сталося так, як у випадку з Доброгостовом досі, коли сільський голова, будучи власником автобуса, зацікавлений, і сам своїм прикладом показує, якими переповненими автобуси повинні бути. В той час, як деякі сільські голови цього року ледь не щотижня активно добивалися і добилися наведення порядку, інші майже не старалися, або показували тільки вигляд, що старалися.

2. Благоустрій
Питання благоустрою одне з основних, оскільки, мабуть, всі погодяться, що коли на вулицях (хоча б центральних), автобусних зупинках, біля громадських будівель і споруд не чисто, багато сміття, то якось і не відчувається, що в селі є господар.
По інших селах району автобусні зупинки розфарбовані красивими картинами, символікою, на узбіччях стоять ящики для сміття, які обслуговуються підприємствами по збору сміття, а в Доброгостові та Уличному навіть про таке елементарне забули.

3. Припинення "дерибану" землі
Вже так склалося історично, що "обов'язком" кожного сільського голови є розробити квартал і роздати земельні ділянки. В якійсь мірі це виправдано, оскільки, появляються нові багатодітні сім'ї, яким нема де жити і потрібно їх забезпечити землею. Та багато хто з сільських голів не знає міри і роздає землю на право і на ліво так, що в селі вже не залишається зовсім вільної землі. Наприклад, для Доброгостова це питання стало вже не актуальним. Тут і справді не залишилося вже землі в межах населеного пункту для майбутніх поколінь. Тепер хочеш будувати будинок - купуй землю в того, хто її отримав без нагальної потреби. Навіть для учасників АТО тут вже не знайти клаптика землі.

4. Інвестиції
Важливим є питання залучення інвестицій в село, адже, коштів в сільському бюджеті не так багато, щоб вистачало на все. Тому, сільський голова повинен брати активну участь у різноманітних інвестиційних конкурсах та цільових програмах розвитку села і громади.

5. Прозорість і публічність
В наш час, коли широкої популярності набув інтернет, багато сільських рад вже мають свої офіційні сайти, де регулярно подається інформація про рішення, регуляторні акти, довідкова інформація, новини.

6. Швидка адаптація
У зв'язку з тим, що теперішня каденція голови буде тривати всього два роки, до прийняття змін до Конституції та, потім, нових дострокових виборів, сільський голова повинен негайно приступити до виконання поставлених цілей. Адже, часто адаптація сільського голови, вперше обраного на посаду, триває не менше, а то й більш як рік.

7. Реалізм
Кандидат на сільського голову не повинен давати нереальних обіцянок, щоб сподобатися виборцям сьогодні і забути про них після виборів, чи, банально, не мати можливості їх виконати. Повинен вміти приймати найвідповідальніші рішення в інтересах рідного села і прислухатися до кожного з громадян. Адже керує не влада, керує народ, а влада є лише його рупором.

Переглядів: 784 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Місця

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz