Дрогобицький район Львівська область
Пн, 06.05.2024, 20:43
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2012 » Квітень » 17 » Велика Гаївка у Дрогобичі (доповнено 17.04.2012+відео)
11:07
Велика Гаївка у Дрогобичі (доповнено 17.04.2012+відео)
 17 квітня славне місто Дрогобич запрошує на величезну Гаївку. Молодіжна громада міста ініціювала цікавий захід, який своїми масштабами має вразити всю Україну та навіть увійти до Книги рекордів України. Тут відбудуться велика хода, народні гуляння із виступами мистецьких колективів, майстер-класи з орігамі, боді-арту та розпису на склі, гаївки й різноманітні забави.

Початок масштабного дійства заплановано на 15:00. Саме у цей час на шести майданчиках Дрогобича розпочнуться міні-програми під супровід мистецьких колективів. Ось місця зустрічі учасників свята: церква Святого Юра, церква Пресвятої Трійці, церква Петра і Павла, церква Святого Андрія, пам’ятник Тарасу Шевченку та пам’ятники Юрію Дрогобичу і Степану Бандері. На одній з локацій можна буде побачити велику повітряну кулю. Та й не тільки побачити її, а й піднятися у повітря, якщо ви станете переможцем конкурсу чи вікторини.

«Другий етап – формування найбільшої гаївки України, – повідомляють представники влади Дрогобича. – О 16:45 від церкви Св. Юра, залучаючи усіх учасників гаївки, люди рушать до «Шпихліра», де закрутять неймовірно великий безконечник. І третій етап – це дійство на території самого «Шпихліра»: гаївки, ігри, майстер-класи».

Серед рукодільних уроків обіцяють майстер-класи з орігамі, розпису пляшок, боді-арту та розпису на склі. Дійство супроводжуватиме великий концерт. Приходьте на Велику Гаївку та проведіть гарно час!

Доповнення (17.04.2012):

Кривий танець, довжиною приблизно 3 кілометри – від найстарішого храму Юра, що на вул. Солоний Ставок, через центр міста до пам’ятки архітектури Шпихліра на вул. М.Грушевського, зібрав, за підрахунками експертів «Книги рекордів України», 5 583 особи. До речі, експерти брали до уваги протоколи реєстрацій, що не є повним відображенням кількості учасників, які приєднувались до Кривого танцю по дорозі.

Авторитетна інституція визнала дрогобицьку гаївку рекордом України і нагородила її ініціаторів та організаторів відповідними дипломами. Зі слів одного з експертів, Книга рекордів України рекомендуватиме занести дрогобицьку мега-гаївку до Книги рекордів Гіннеса.

Такої масової гаївки Дрогобич ще не бачив, було враження, неначе усе місто – від найменшого до найстаршого – вийшло на вулиці. Люди співали веснянки, раділи святу.

А розпочиналося дійство на 8 майданчиках, виступали музичні колективи, під їх спів люди водили хороводи. Крім того, на вулицях грали троїсті музики, які також збирали багато охочих послухати народну музику. Усі, хто відзначився при підготовці заходу, мали змогу піднятися на повітряній кулі.

До проведення мега-гаївки було залучено понад 200 волонтерів.

Завершився цей день виступами популярних гуртів «LosColorados» з Тернополя, «Фліт» і «КораЛЛі» з Івано-Франківська, які подарували дрогобичанам прекрасні українські мелодії.

Відео: 


Переглядів: 1574 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz