Дрогобицький район Львівська область
Пт, 17.05.2024, 09:25
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2015 » Жовтень » 10 » В Бистрому знімають міжнародне кіно
22:51
В Бистрому знімають міжнародне кіно

 7 жовтня у селі Бистрий Дрогобицького району розпочалася робота над повнометражним драматичним фільмом "Осінні спогади". Країни-виробники: Іран-Україна-Чехія.

  Головною темою фільму є пережита героями війна, яка незалежно від країни, приносить біди простим людям. Проте, під її тиском, герої не втрачають головного - любові та людяності.

  Це історія кохання та спогадів українського активіста та музиканта, учасника Майдану, який повертається в рідні краї з АТО, іранської дівчини-біженки та чоловіка, який пережив особисту життєву драму і намагається почати життя з початку. Головну роль у фільмі виконує зірка стрічки "Той, що пройшов крізь вогонь" Дмитро Ланартович.

 У наш непростий час, коли точаться війни на Сході України та на Близькому Сході, тема майбутньої кінострічки - надзвичайно актуальна, бо змальована із сучасних реалій світу. Та все ж, на першому плані цього  фільму буде власне кохання, яке стане для героїв мотивацією рухатись вперед і жити попри все. Бо великому почуттю не можуть стати на заваді ні вік, ні різні  культурні розбіжності, ні мовне питання.

Режисер: Алі Фахр Мусаві / Іран-Чехія.

"Колись я прочитав слова мого улюбленого письменника Габріеля Гарсіа Маркеса:  "Якщо ти закохуєшся - це означає, що ти молодий, якщо ні - ти вже старий!". Я завжди  замислювався над ситуацією: що трапиться, коли 1 старший чоловік та 1 молодий чоловік одночасно закохаються в молоду красиву дівчину? В нашій ситуації це все ще важче. IMA (дівчина) з іншої країни. Вона не знає мови. Це дійсно те, що я люблю, Драма з нетиповим, та для мене дуже важливим зв'язком між ними. Правильне, реальне і правдиве людське спілкування, діалоги".

Продюсер: Віктор Вілгелм / Україна-Чехія

Співпродюсер: Amir Seyed Zadeh /Іран

У зйомках фільму беруть участь відомі українські та іранські актори:

Олександр Ігнатуша (Україна) - "Байки Мітяя", "Свати" та ін.,

Дмитро Лінартович (Україна) - головна роль "Той, що пройшов крізь вогонь", учасник АТО.

Назанін Ахмадишахпоурабаді (Іран)

Кастинг на епізодичні ролі оголосили в Трускавці та Дрогобичі.

  Місце зйомок обрали не випадково. Засновник Трускавецького кінофестивалю "Корона Карпат" Олег Карпин зізнається, що вже давно плекав ідею принести велике кіно в наші краї. Хоч спочатку планувалося знімати фільм у Львові. Сцени з фільму знімаються не тільки в Бистрому, а також в Доброгостові. Зокрема, відбулись зйомки в музичній школі та у майстерні одного з доброгостівчан.

  Для самих мешканців села Бистрий зйомки фільму такого масштабу величезна подія. Люди мало не цілим селом гостинно приймали знімальну групу. Деякі сім`ї навіть пожертвували власні помешкання на благо кіномистецтва. Своєрідною базою знімальної групи стало помешкання Михайла Карпина в Бистрому.

  За задумами організаторів стрічку буде презентовано на міжнародному кінофестивалі "Корона Карпат" у Трускавці. Також в планах показати фільм в Чехії та навіть в Канаді. А от в Україні на широкий екран фільм має вийти вже навесні 2016 року

 

Переглядів: 696 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz