Дрогобицький район Львівська область
Чт, 02.05.2024, 05:22
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2012 » Жовтень » 19 » Урочисте віче з нагоди 70-ї річниці УПА
18:47
Урочисте віче з нагоди 70-ї річниці УПА
  «Армія нескорених» – під такою назвою увійшла Українська Повстанська Армія в українську та світову історію. У важких умовах, за відсутності власної держави, вона стала до боротьби із найвпливовішими і наймогутнішими в той час нацистським і радянським тоталітарними режимами. І здобула перемогу в цій боротьбі. Ідея самостійної та соборної Української Держави все ж була реалізована. У 1991 році на геополітичній карті світу постала незалежна Україна. Тепер вшанування пам’яті кожного героя і кожної жертви боротьби за визволення, свободу і незалежність України є святим її обов’язком та кожного з нас.

  В неділю, 14 жовтня доброгостівчани та бистряни після богослужіння в церкві вирушили до пам'ятного знака у вигляді ангела з хрестом, що знаходиться в с.Бистрий на місці загибелі 6 воїнів УПА, щоби віддати шану всім тим, хто боровся в ті важкі часи за наше майбутнє. 

  На місці, де зараз встановлений пам'ятник була криївка. 17 січня 1948 року, перед Щедрим святим вечором вона була оточена 7 спецротою 91 полку під командуванням старшого сержанта Макаренка. Оточивши криївку, вороги почали вимагати від повстанців, щоби ті здалися. Та повстанці не здавалися і боролися до останньої краплі крові. Вони пожертвували своїм життям, своїм щастям, хтось пожертвував своєю дружиною, хтось коханою, хтось дітьми, старими батьками, визволяючи рідний край від загарбників. Про подію навіть складена пісня "У п'ятницю ввечір...", яка стала гімном-реквієм села.

  Після молебню, який провів отець Любомир, вчитель історії розповіла коротко історію УПА, наголосила на значенні національно-визвольної боротьби у створенні Української держави, учасниці творчого колективу "Галичанка" згадали прізвища і розповіли про наших селян, хлопців та дівчат які героїчно боролися в лавах УПА. Співали патріотичні пісні. Діти декламували вірші.

  Хвилиною мовчання та покладанням квітів учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА, всіх, хто загинув у національно-визвольній боротьбі українського народу за свою незалежність.

  Ветерани, яких уже залишилося не так багато, отримали подарунки від сільського голови. Привітали зі святом присутніх також кандидати в народні депутати М.Задорожний та М.Тустановський.

  На сайті На сайті можна подивитися відеозапис святкування у розділі "Відео". 
Переглядів: 627 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Місця

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz