Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 20:27
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2010 » Листопад » 18 » У Дрогобичі на мітинг проти нового Податкового кодексу вийшло близко тисячі підприємців
23:37
У Дрогобичі на мітинг проти нового Податкового кодексу вийшло близко тисячі підприємців
16 листопада, у Дрогобичі на площі Ринок розпочався мітинг підприємців, які вийшли протестувати проти прийняття Податкового кодексу. Із гаслами «Ні податковому терору!», «Не дозволимо знищити малий бізнес», «Новий податковий кодекс – могила для бізнесу» мітингувальники розмістилися перед центральним входом до Ратуші. До підприємців вийшов міський голова Олексій Радзієвський і заявив про повне розуміння та підтримку.


«Ми розуміємо що є потреба у підвищенні добробуту людей, але не за рахунок знищення малого бізнесу. Я уважно прочитав проект кодексу, і з багатьма його положеннями не можу погодитися», – зазначив міський голова.

Одна з підприємців-мітингувальників, підійшовши до мікрофону, сказала, що пенсійний фонд відправляє листи, у яких попереджує про штрафи за несплату платежів. Зі слів жінки, не зрозуміло на якій основі це робить пенсійний фонд, коли Податковий кодекс ще не прийнятий. Олексій Радзієвський запевнив, що попередить пенсійний фонд припинити такі речі. «Свавілля у діях влади не буде і ми це доведемо конкретними кроками», – підсумував міський голова.

Також Олексій Радзієвський повідомив, що матиме телефонну розмову з головою бюджетного комітету Верховної ради і доповість про сьогоднішні події у Дрогобичі. Він зазначив, що уже підписав листа до Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова з вимогою відкликати проект нового Податкового кодексу. Крім цього, свою резолюцію сьогодні надіслали до Києва підприємці-мітингувальники.

Резолюція

мітингу- протесту проти прийняття Податкового кодексу

Ми підприємці та громадяни міста Дрогобича стверджуємо що розбудова сильної держави можлива тільки за умов створення потужної соціальної опори в особі середнього класу. Значну його частину становить середнє та дрібне підприємництво. Кількість зареєстрованих приватних підприємців становить понад 6 тисяч осіб. Величезна кількість людей працює на ринках міста. Завдяки непрямим податкам середні та дрібні підприємці, в тому числі на ринках міста забезпечують внутрішні інвестиції, будуються соціально-культурні заклади, розвивається будівництво, зменшують рівень безробіття в місті.

Влада зобов’язана забезпечувати поступ у розвитку середнього та дрібного підприємництва, як своєї основної опори, створювати умови для його становлення, мінімізувати вплив державного апарату на розвиток підприємництва. В умовах кризи влада повинна йти на зустріч і дати підприємництву можливість вистояти.

Натомість центральна влада оголосила середньому та дрібному підприємництву справжню війну. Спочатку були тотальні перевірки, встановлення нереальних сум штрафів, тепер на підприємців очікує новий удар у вигляді Податкового кодексу.

Новий Податковий кодекс фактично знищить спрощену систему оподаткування та нівелює єдиний податок. Розширення повноважень податкової інспекції, які прямо порушуватимуть конституційні права громадян України. Обшуки приміщень, безапеляційність рішень, ухвалених податковою, примусове стягнення, арешти – це пряме нищення підприємництва. В Податковому кодексі закладено системне ігнорування принципу рівноправності платників та органів податкової інспекції. Відповідальність за порушення з боку платника податків збільшено в 4 рази. Замість обіцяного зменшення податкового тиску зафіксовано збільшення ставок та розширення бази оподаткування по 11 з 19 загальнодержавних податків. Так зване "покращення” адміністрування відбуватиметься, в основному, за рахунок скорочення 10 безглуздих та непрацюючих місцевих податків і зборів (збір з власників собак, збір за використання символіки, за участь на бігах тощо), питома вага яких, в загальному обсязі місцевих податків і зборів не більше 1%. Відповідно до Податкового кодексу основна частина надходжень до бюджетів різних рівнів буде формуватися за рахунок оподаткування заробітної плати та трудового доходу населення. Пропонована Податковим кодексом часткова відміна спрощеної системи оподаткування змусить роботодавців зменшувати легальну зайнятість, що призведе до подальшого зростання рівня безробіття.

Ми вимагаємо:


Від центральних органів влади:

- негайно відкликати проект Податкового кодексу України;

- погодити Податковий кодекс України з незалежними громадськими організаціями малого і середнього бізнесу, шляхом проведення широкого громадського обговорення його положень.

Від Дрогобицької міської ради:

- Підтримати вимоги середнього та дрібного бізнесу

- Надіслати центральним органам влади звернення, в якому висловити протест проти прийняття нової редакції Податкового кодексу.

Координаційна рада Громадських організацій підприємців Дрогобиччини

Джерело: http://drohobychanyn.io.ua/story
Переглядів: 785 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Olia • 12:07, 05.12.2010
Бачили очі кого вибирали! bye
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz