Дрогобицький район Львівська область
Сб, 04.05.2024, 15:05
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Квітень » 13 » Шахова весна в Уличному
13:18
Шахова весна в Уличному
  На початку весни, в перших числах березня, в с.Уличне розпочались гарячі баталії великого шахового турніру. Ініціативна група, під керівництвом ФСТ «Колос» (керівник - Ю.Кулинич), зібрала досвідчених місцевих шахістів, залучила найсильніших турнірних бійців із сусіднього села Доброгостів і при повній підтримці сільського голови с.Уличне А.Коренських організувала цікаві шахові змагання. Сам турнір був приурочений 140-річчю від дня народження видатного українського фундатора, теоретика і практика, організатора і пропагандиста фізичного виховання на теренах Західної України, професора Івана Боберського. Місце для змагань - безкоштовно надав великий поціновувач спорту М.Віватенко





  У турнірі брали участь, як досвідчені шахісти так, і необстріляна молодь - всього дванадцять чоловік. І щоб зіграти 11 партій кожному учаснику потрібний був час. Тому шахове свято в Уличному тривало цілий березень. Поскільки призовий фонд нараховував 2 тис. гривень, то боротьба тривала запекла. Звичайно перемогли найдосвідченіші: 1-ше місце зайняв Черепущак О.М., 2-ге   Рогульський Я.С., 3-є Торський О.


  Хотілось би згадати добрим словом меценатів турніру, людей свідомих і не байдужих до суспільного життя села, без яких цей турнір міг би і не відбутись. Безперечно левову частку у призовий фонд вніс районний депутат Матківський О.О., який з повним розумінням поставився до запитів місцевих спортсменів.


  Окремо на теплі слова подяки заслуговує місцевий підприємець Габчак Д.М., яку не треба було переконувати спонсорувати турнір. З розумінням до цього цікавого заходу поставились більшість місцевих підприємців: Хоньків Б.,Костецький В.,Галик М., Кушнір В.,Халавка В.,Уруський P. та інші.

  Приємно, що на церемонії закриття турніру його переможці вирішили значну частину Призового фонду віддати на благодійну справу – матеріальну допомогу сім’ї, де є діти, які не мають найнеобхіднішого для свого життя. До речі учасниками турніру, крім вище згаданого, були зібрані речі особистого користування (одяг, взуття) і передані дітям у цю сім’ю.


  Слід відзначити, що на церемонії закриття турніру крім місцевих підприємців і районного депутата Матківського О.О. були присутні представник районної організації «Фронт змін» В.Партика та районної організації партії «Удар» Ю.Кулинич, які надали матеріальну допомогу в проведенні турніру, а також висловили подяку сільському голові А.Коренських за належно проведений спортивний захід.


  Голова ФСТ «Колос» Юрій Кулинич нагородив переможців, які здобули призові місця, кубками і медалями.


  Всі присутні висловились за необхідність популяризації такої цікавої і корисної спортивної гри як шахи і пообіцяли надавати підтримку в проведенні таких турнірів і у майбутньому. 
Переглядів: 655 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Дорогою в село

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz