Дрогобицький район Львівська область
Сб, 04.05.2024, 23:55
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Травень » 31 » Про зловживання при розподілі земельних ділянок в Доброгостові
19:05
Про зловживання при розподілі земельних ділянок в Доброгостові
  Цього тижня в інтернеті набув розголосу скандал навколо виділення та розподілу земельних ділянок в новому кварталі забудови в с.Доброгостів.

  29 травня на сайті Дрогобич Інфо мешканці села Доброгостів опублікували листа про зловживання місцевої влади при виділенні земельних ділянок:

  "У с. Доброгостові було виділено тридцять чотири земельні ділянки під забудову для громадян села. Ми думали, що їх розподілять справедливо. Але сільський голова вирішив діяти по-іншому: щоб депутати проголосували так, як він хоче, пообіцяв їм земельні ділянки. Проте шість депутатів не погодились на цю пропозицію і відповідно їх не повідомили про скликання сесії 22 травня 2013 р., яка і затвердила розподіл. 

  Земельні ділянки голова розподілив наступним чином: 12 ділянок – від виділив депутатам, які проголосували на його користь; 1 ділянку – своєму синові, якому не виповнилось ще 18 років; 1 ділянку – викладачеві медичного училища м. Борислав, куди повинна йти навчатися донька сільського голови; 8 ділянок було роздано родині та друзям голови, і решта ділянок, що залишились, були продані людям, які заплатили по 15-20 тисяч гривень.

  Відповідно громадяни, в яких не було таких грошей, щоб дати йому хабаря, залишились з нічим, хоч це люди, де під одним дахом проживають три сім’ї і дитина-інвалід, багатодітна сім’я і дитина-інвалід та просто багатодітні сім’ї.

  Тож просимо вас допомогти нам, простим людям, знайти справедливість!!!

  Оксана Фендак та ін. Всього 15 підписів."

  Того ж дня о 16:00 год. на звернення відреагував голова райдержадміністрації, на офіційному сайті якої було опубліковано повідомлення наступного змісту:

"Звернення жителів села Доброгостів щодо неправомірного розподілу земельних ділянок, опубліковане на сайті "ДрогобичІнфо", змушує голову районної державної адміністрації Михайла Винницького звернутися до правоохоронних органів. Так різко і однозначно керівник району відреагував на викладені жителями села факти." 

Розподіл землі у межах населеного пункту відповідно до чинного законодавства знаходиться у компетенції органів місцевого самоврядування, тобто, сільської ради та сільського голови. Однак ситуація, яка набуває форми гострого конфлікту, змушує очільника району втрутитися.

За дорученням голови райдержадміністрації викладені факти будуть детально вивчатися відповідними службами, а матеріали будуть скеровані у правоохоронні органи."

  А 30 травня, голова Дрогобицької райдержадміністрації Михайло Винницький зібрав робочу нараду з приводу конфліктної ситуації в с.Доброгостів. У нараді взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Олександр Філіпенко, депутат районної ради Володимир Стецівка, Доброгостівський сільський голова Микола Лунишин, керівник управління Держземагентства у Дрогобицькому районі Любомир Бреньо, завідувач юридичним сектором райдержадміністрації Олександр Хомин, працівники відділу архітектури, представники депутатського корпусу Доброгостівської сільської ради та громади села. 

  Голова райдержадміністрації вислухав позицію кожної зі сторін конфлікту, а також думку фахівців. Представники громади, які скаржаться на дії сільського голови, говорили про те, що у сільській раді їм відмовляли у реєстрації заяв на отримання земельних ділянок, що з порушенням була зібрана сесія сільської ради. Зазначалося, що у місцевій раді не створена черга на отримання земельних ділянок, тому не зрозуміло, чим керувалися голова та частина депутатів при прийнятті рішення. Було, також зауважено, що з порушенням були проведені громадські слухання про коригування генплану забудови населеного пункту. Натомість, Доброгостівський сільський голова вважає, що все зроблено правильно і ніяких порушень у діях сільської ради немає.

  Голова райдержадміністрації Михайло Винницький наголосив, що насамперед його цікавить дотримання законності на території району. Тому він рекомендував сільській раді зібрати сесію, відмінити своє попереднє рішення і забезпечити чесний і прозорий процес виділення ділянок, першочергово врахувавши заяви громадян пільгових категорій. Якщо ситуація не буде виправлена, райдержадміністрація залишає за собою право звернутися до міжрайонної прокуратури. Так само, матеріали в прокуратуру зібрали і обурені представники громади.

  В неділю, 2 червня, в Доброгостові відбудуться збори по даному питанню, де сільський голова зустрінеться з громадою села.
Переглядів: 1108 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz