Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 00:17
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Листопад » 24 » Про Бистрий в газеті "ФутболПростір"
17:20
Про Бистрий в газеті "ФутболПростір"
  Нещодавно газета «ФутболПростір» опублікувала на своїх сторінках інтерв'ю з головами федерацій футболу на Львівщині. В інтерв'ю йдеться про підсумки футбольного сезону в області і на Дрогобиччині, зокрема. Голова федерації Дрогобицкього району Василь Кобільник серед іншого відзначив і стадіон в Бистрому та заслуги підприємця Степана Фарими за допомогу місцевій футбольній команді.

- Окресліть, будь-ласка, головні підсумки футбольного сезону 2013-го року у вашому районі та назвіть команди, які найбільше потішили своїх прихильників змістовною грою та переможними результатами.
- У чемпіонаті та першості Дрогобицького району взяли участь 43 дорослі та 31 юнацька футбольні команди, які були розподілені на прем’єр-лігу (22 команди), вищу лігу (22 команди), першу лігу (18 команд) та другу лігу, поділену на дві підгрупи по 6 команд зі стиковими фінальними іграми. Було проведено близько 530 ігор серед юнацьких та дорослих команд, в яких на стадіонах побували кожної неділі до 5000 осіб. У кожній лізі, як серед юнаків, так і серед дорослих, визначено переможців та призерів змагань.
Проведено чотири розіграші кубків району, приурочених до визначних подій. Цікаву змістовну гру показує чемпіон району ФК "Новошичі”. Ця команда, а також ФК "Підбуж” випробовують свою майстерність в обласних змаганнях "Кубок чемпіонів”.
Вперше за багато років молода команда "Бандери” із селища Меденичі виборола бронзові медалі. Потішили своїх вболівальників футбольні колективи з Бистриці, Нагуєвичів, Борислава, Раневичів та Сільця. Серед юнацьких команд успішними були виступи Підбужа, Снятинки, Медвежої, футбольних колективів із Бистрого та Бистриці, Летні, Почаєвич та Михайлевич.
- Яку футбольну подію на Ваших теренах можна назвати подією року?
- Вперше за багато років відразу чотири колективи – Східниця, "Нафтовик” Борислав, Стебник та "Карпати-ДДПУ” Доброгостів/Дрогобич стартували в чемпіонаті та першості області. Відкриттям районних змагань вперше стали ФК «Губищі» Борислав, які вибороли кубок серед команд першої та другої ліги, та успішні виступи футболістів з Борислава, Раневич, Трускавця.
- Чи все із запланованого наразі вдається виконувати?
- У зв’язку з фінансовими труднощами довелося скоротити змагання серед дівчат, проведення юнацьких та ветеранських турнірів. Але на 85 відсотків проведено заплановані змагання та розіграші кубків, завдячуючи спонсорам.
Районна влада виділяє кошти, але казначейство їх не проплачує, тому федерація футболу за проведені змагання залишається в боргу перед організаціями, які надали можливість придбати кубки, медалі та провести нагородження.
- Чи сприяє розвитку футболу, зокрема дитячого та юнацького, місцева влада? Чи допомагають бізнесмени?
- Футбол на селі – це свято, на яке збираються як молодь, так й доросле населення. А як приїжджають команди із міст Дрогобича, Трускавця, Борислава, це вже ажіотаж, який переростає в бажання гідно виступити проти суперників. І як видно з турнірних таблиць, сільським копунам до снаги боротися із представниками міст, де населення переважає в кілька десятків разів населення сіл. Не всі сільські голови приділяють увагу своїй молоді і прикро, що не відвідують матчі, не цікавляться проблемами своєї футбольної команди. Але там, де вони активні, молодь їм сторицею віддячує. Хочу назвати кращих, які в різних номінаціях за підсумками футбольного сезону повинні бути відзначені. Це – Ігор Гірчак (Раневичі), Андрій Сенів (Снятинка), Іван Дудич (Грушів), Василь Куцик (Залокоть), Василь Котик (Долішній Лужок), Ярослав Дуплика (Солонсько). Серед підприємців хочу відзначити Ярослава Коколюса (Новошичі), Руслана Стасінчука (Дрогобич), Владислава Грицюту (Бистриця), Степана Фариму (Бистрий) та інших.
Але в цілому є ряд районних та сільських депутатів, людей не байдужих до футболу, які підстеляють своє плече під ту нелегку ношу, незважаючи на ті негаразди місцевої влади.
- Чи цього року проводилася робота, спрямована на покращення та розбудову футбольної інфраструктури, зокрема на створення необхідних умов на стадіонах для команд і глядачів? Якщо так, то де саме?
- Ми кожного року оголошуємо конкурс на краще підготовлений футбольних стадіонів до проведення змагань, розбудову футбольної інфраструктури. Відкриттям цього року вважаємо стадіони в селах Бистрий і Грушів та смт. Меденичі.
- Наскільки вважаєте успішним сезон для суддівського корпусу району?
- Суддівський корпус цьогоріч відпрацював на задовільно. Грубі помилки, які вплинули на результати ігор, зведено до мінімуму. Команди у підсумку посіли ті місця, на які претендували своєю грою. Було надано допомогу в обслуговуванні змагань громадським футбольним організаціям Городоцького та Самбірського району. Дві суддівські бригади обслуговували обласні змагання.
- Який стан справ з ігровою дисципліною команд та із забезпеченням правопорядку на стадіонах?
- Ігрову дисципліну гравців виконком ФФД та Контрольно-дисциплінарний комітет розглядали кожного місяця. Порушники були покарані на невелику кількість ігор, згідно з регламентом проведення змагань, було анульовано три матчі, у яких команди позбулись набраних очок. Були два випадки в Бистрому та Нижніх Гаях, на які відреагувала районна міліція. Кожного туру повідомлялося відповідним органам про забезпечення правопорядку під час проведення змагань.
Переглядів: 775 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz