Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 01:58
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Жовтень » 27 » От і прийшла Покровонька, Покрова – Одне з найкращих свят мого народу
12:21
От і прийшла Покровонька, Покрова – Одне з найкращих свят мого народу
  16 жовтня, до дня великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, бібліотека-філія с.Доброгостів організувала та провела тематичний ранок «Свята Покровонька, як мати, Ти нам дитинство зігрівай…», в якому взяли участь учні 4-х класів Доброгостівської середньої школи.
Під час заходу юні глядачі дізналися про історію виникнення свята Покрови, про особливості його святкування, чому запорозькі козаки вважали своєю покровителькою саме Святу Покрову, як потрібно промовляти молитву, які народні прикмети існують у день Покрови.
  Школярі величали Пресвяту Богородицю у своїх привітаннях віршами та піснями. Зворушливою була пісенна молитва «Боже мій, Боже…» у виконанні Соломійки Лоб, Ані Боднар та Анжеліки Кіселичник. У гості на свято завітала й Золота Осінь (Христина Дутка), яка привітала всіх гостей із величним святом і подарувала пишний коровай із запашними квітками та калиною.
  Для проведення заходу була оформлена ілюстрована книжкова виставка «Жива краса святого образу».
Велика подяка усім учасникам свята, вчителям музичної школи І.Олексин та Л.Шимків за підготовку пісенного забарвлення тематичного ранку.
  Це свято – не лише спогад про історичну подію, а добре свідчення Господнього спасіння своїх дітей. Створивши світ, Бог не покинув його, не залишив нас сиротами, а невидимо перебуває з нами через Святі Таїнства, через Церкву, через Святих угодників Своїх, та найперше – за посередництвом Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, яка прославляється нами у церковних богослужіннях і допомагає нам у наших молитвах. Нам лише слід бути гідними Її любові.
Стефанія ПУШАК, бібліотекар бібліотеки-філії с.Доброгостів
Переглядів: 556 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Стадіон

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz