Дрогобицький район Львівська область
Пт, 26.04.2024, 10:02
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Березень » 26 » Нові тарифи на пасажирські перевезення
16:53
Нові тарифи на пасажирські перевезення

 Сьогодні, 26 березня 2017 року, в Народному домі в с.Доброгостів відбулися вже чергові громадські слухання щодо пасажирських перевезень. 

  Запрошені були представники відділу транспорту Дрогобицької РДА та перевізники. Але вони не з'явилися. Присутніми був депутат Львівської ОДА Михайло Задорожний.

  Обговорення було дуже емоційним і часто не по суті. Детальніше дивіться ВІДЕО.

  Ситуація виглядає таким чином, що мало хто взагалі розуміє, як встановлюються тарифи. Людей просто заплутали поділами на тарифні зони.

  Тому спробуємо розібратися в цьому більш детально.

  Відповідно до розпорядження Дрогобицької РДА від 14 лютого 2017 року №33, була створена спеціальна робоча група, яка перевірила довжини маршрутів в Дрогобицькому районі. Згідно Акту виміру, довжина маршруту Трускавець-Доброгостів складає 13,8 км, що також відповідає схематичному вимірюванню на картах Гугле

Довжина маршруту Стебник-Доброгостів 8.1 км

Згідно затвердженої РДА таблиці тарифів,

маршрут Трускавець-Доброгостів попадає в третю зону (від 10 до 15 км) та ціна розраховується за тарифом 0,64 грн за кілометр. Перемноживши 13,6 км на 64 копійок, отримуємо 8,70 грн.

Маршрут Стебник-Доброгостів попадає в другу зону (від 5 до 10 км) та ціна тут є фіксованою. Тобто, не залежно, яка відстань в діапазоні від 5 до 10 км, тариф один - 6 грн.

При цьому, ніякі ПДВ чи додаткові збори сюди більше не включаються.

Якщо Доброгостів був би кінцевою зупинкою, то більше ніяких питань і не було б. Бо, в такому випадку, довжина маршруту встановлюється від кінцевої до кінцевої зупинки. Але, оскільки Доброгостів є транзитним селом, то в такому випадку, розрахунок повинен проводитися до середини тарифної зони, тобто, до центральної зупинки. Так, до речі, і відбувається в Стебнику. Там довжина маршруту рахується не від початку міста, не від кінця, а із центральної зупинки, тобто із автостанції. Так є і в інших транзитних селах.

Тому, якщо провести заміри із АС Трускавця до центральної зупинки села Доброгостів, відстань Стебник-Доброгостів складе  11,6 км

Із Стебника в Доброгостів - 5,8 км

Таким чином, ціна на Трускавець складе 7,43 грн, на Стебник не зміниться, бо більше 5 км - 6 грн.

Але, найцікавіше інше. На засіданні робочої групи по перевізниках в Доброгостівській сільській раді і на сьогоднішніх громадських слуханнях прозвучала пропозиція, щоб автобуси їздили не до автостанції, а тільки до Стебницького кільця. А до Стебницького кільця відстань складає 9,7 км.

Це означає, що вартість проїзду до Стебницького кільця в Трускавці повинна складати так само, як і в Стебник, 6 грн (друга тарифна зона до 10 км).

Аналогічно, як це озвучив депутат сільської ради Василь Кафлик, вартість проїзду на іншому маршруті через Станилю, повинен становити 6 грн. Бо проміряні віддалі між кінцевими зупинками:

  • з Дубової Дороги до кільця - 8,4 км
  • з Дубової Дороги до церкви - 9,5 км

Правда, автобус за даним маршрутом віднедавна почав їздити аж на автостанцію.

Зрозуміло, що декому потрібно добиратися і на автостанцію. Тому, доцільно зробити два тарифи - один до АС, другий - до Стебницького кільця. Так, до речі, їздять бориславські автобуси.

Також, на громадських слуханнях в Доброгостові прозвучала пропозиція зробити прямий рейс Доброгостів-Дрогобич. Потреба в такому рейсі виникла у зв'язку із новою затвердженою тарифною методикою РДА, що чим дальша відстань, тим дешевший тариф. Не маючи прямого рейсу в Дрогобич, доброгостівчани змушені переплачувати за двома короткими (а відтак дорожчими) тарифами. До речі, відстань з Доброгостова (Замістки) до АС Дрогобича через Стебник складає близько 16 км. Це четверта тарифна зона. І вартість проїзду на такому маршруті становила б 9,60 грн. Це в півтора рази дешевше, ніж з пересадкою в Стебнику. Через Трускавець - 22-23 км (п'ята зона) - 13,50 грн.

Тобто, в нас мають бути дві чіткі вимоги:

1. Тарифи мають розраховуватися до центральної зупинки села Доброгостів. Мешканці Доброгостова пішли на поступки перевізниками, що погодилися бути транзитним селом. І за це платять тим, що постійно нема сидячих місць. Інакше діючого перевізника "з пляжа" і оголошуємо тендер на власний маршрут Трускавець-Доброгостів від кінцевої зупинки до кінцевої. І будемо їздити, як годиться, сидячи в кріслах.
2. В Трускавці повинна бути одна вартість проїзду до Стебницького кільця, і друга - до АС.

Затвердження заново переміряних маршрутів із внесенням змін в них відбудеться найближчим часом. 


 

Переглядів: 1689 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz