Дрогобицький район Львівська область
Чт, 09.05.2024, 04:26
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Червень » 1 » Ніде в районі немає такої шкільної майстерні
22:53
Ніде в районі немає такої шкільної майстерні

    У Доброгостівській СЗШ І-ІІІ ст. вже майже 40 років викладає трудове навчання Васьків Микола Степанович. За його плечима величезний досвід педагогічної та керівної (працював директором) роботи і просто життєвий досвід. Приваблює мудрістю, розважливістю, стриманістю, інтелігентністю. Ні для кого не секрет, що останні 20 років матеріальна база шкільних майстерень практично не оновлюється. Щось ламається і не ремонтується, щось списалося, щось поцупили лиходії. Деякі майстерні в аварійному стані, в інших діти не мають чим і на чому працювати.

Майстерня Доброгостівської СЗШ І-ІІІ ст. вражає не лише естетичним виглядом. Там працюють всі станки і верстати, навіть дуже старенькі. Все це зберіг і утримує в робочому стані Микола Степанович. Він дбає, щоб діти були забезпечені матеріалом для виконання практичних робіт.

Напевно, саме тому виїзний семінар вчителів трудового навчання відбувався в Доброгостові. Педагоги з цікавістю слухали директора школи Гарасим'як О.С. про історію, традиції та здобутки цього навчального закладу. Але краще від усіх слів сама за себе говорила школа. В кожному закутку відчувалася дбайлива рука керівництва установи. Приємно вражали вихованістю учні.

На високому методичному рівні був проведений урок у 8 класі з теми «Електротехнічні роботи. Будова та принцип роботи електромагнітного пускача». Вчитель Васьків М.С. ще раз підтвердив, що йому недарма присвоєно вищу кваліфікаційну категорію та звання «старший вчитель». Учні здобули конкретні трудові навички, які можуть знадобитися і в повсякденному житті. Такі уроки формують позитивне ставлення підлітків до праці.

    Педагоги району збагатилися багатим досвідом учителя, обговорили актуальні проблеми викладання трудового навчання та привітали Васьківа Миколу Степановича з зайнятим ІІІ-м місцем на обласній олімпіаді, яке посів його вихованець - учень 11 класу Стецівка Мар'ян.

Володимир НОВАКОВСЬКИЙ, методист відділу освіти Дрогобицької

районної державної адміністрації

Переглядів: 1060 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
avatar
0
1 Добр • 23:27, 01.06.2011
Приємно читати хороші слова про вчителя, який і мене колись вчив. Повністю погоджуюсь із автором замітки. Велика Вам шана Миколо Степановичу від ваших учнів.
avatar
0
2 Любомир Клепач • 23:20, 12.06.2011
Крім, по господарськи збереженого інвентаря він надійно працює. Завдяки гранту отриманого Громадською організацією "Сила в громаді", у конкурсі проектів, які фінансується Карпатським фондом придбано до класу трудового навчання додаткове обладнання (настільний деревообробний станок, лещата та лобзики для різьби по дереву) для гурткових занять з обробки деревини
avatar
0
3 Мешканка села • 12:29, 16.06.2011
а також викидує сміття з своєї машини у лісі при дорозі
avatar
0
4 Мервін • 13:56, 16.06.2011
Нема нікого і нічого ідеального. Питання тільки в тому чого більше: хорошого чи поганого cool
avatar
0
5 бр • 00:00, 20.06.2011
Коментар у "мешканки села" просто офігенний! Ще за ким вона підглядала і не повідомила у компетентні органи???
avatar
0
6 Мешканка села • 13:30, 20.06.2011
та до чого тут компетентні органи і підглядання!!!!!!!!

совість хай ваша за вами підглядає. І жити за принципом "Після мене хоч потоп"!!!!! і гадити всюди де тільки можна - це дуже нормальна позиція.
avatar
0
7 Добр • 15:06, 01.07.2011
Стовідсотково погоджуюсь з "Мешканкою села", але, здається, у Біблії написано:"Хто без гріха - той нехай першим кине у мене камінь..." Кажу свої враження про людину, вчителя, а вони у мене залишились приємні. Хоча розумію, скільки учнів, стільки й вражень.
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz