Дрогобицький район Львівська область
Нд, 05.05.2024, 07:45
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Червень » 24 » Людям уривається терпець, починаємо протестувати
16:55
Людям уривається терпець, починаємо протестувати
  Про те, що на дорогу (вірніше – уже напрямок) Дрогобич-Довголука виділено кошти на ремонт - відомо. Проте, коли цей ремонт розпочнеться - ні. І позаяк на цьому «напрямку» не  видно ні дорожників, ні техніки – складається враження, що до нього цьогоріч вже ніхто й не приступатиме. «Хоча… - жартують люди, - можливо, наприкінці літа-восени щось – та й підлатають – аби згодом весною снігу було із чим сходити Себто із асфальтом…»

  Жарти, звісно, жартами, та людям, які щоденно «гепкаються» цією дорогою, не позаздриш. Співчуття вартують й  пасажири, і власники автомобілів, й перевізники. Уявити, скільки йде часу - на дорогу, нервів - від дороги, та коштів -  на ремонт машин, насправді доволі складно.

  Схожа ситуація і на інших дорогах Дрогобиччини. Зокрема, у напрямку на Самбір. Там людям уже терпець увірвався і вони змушені були вдатися до більш радикальних дій, аніж просто тихо скаржитись на безлад в державі і безсовісність дорожників. Так, організовані отцем Василем Полянком жителі сіл Новошичі та Бистриця вийшли на мирну акцію протесту. Людям набридли постійні обіцянки. Тож вони справедливо взялися  вимагати негайного ремонту дороги Стрий – Нижанковичі на ділянці Дрогобич – Самбір. 
На людей, їхню акцію відреагували: до мітингувальників прибув потужний «десант» із чиновників, посадовців та депутатів. 

  Градус людського обурення просто «зашкалював». «Уже!», «Негайно!», «Скільки можна це терпіти!» - чулося звідусіль. Непереливки, вочевидь, було б районній владі та представникам Служби автомобільних доріг у Львівській області і Дрогобицького райавтодору, якби не присутній на заході депутат Львівської облради Михайло Задорожний. Виступаючи на захист і в підтримку людей, він, однак, заспокоїв громаду, наголосивши, що таки варто дати дорожникам бодай якийсь час на усунення недоліків. І якщо наданим часом останні не скористаються – тоді слід питати із них більш жорстко. Вислухавши запевнення представника Служби автомобільних доріг у Львівській області Андрія Залипського, який зазначив, що технічно роботи на цій ділянці можна розпочати лише через три тижні (оскільки на інших дорогах виконано фрезування кількох ділянок і їх необхідно обов’язково заасфальтувати, а відтак техніка буде скерована на цей напрямок) та пропозицію Михайла Задорожного дати дорожникам бодай якийсь час, люди вирішили зачекати ще два тижні. Якщо за цей час ремонтні роботи на згаданій автодорозі не розпочнуться – постановили знову організувати таку ж акцію і роботи це до тих пір, допоки дорогу таки не відремонтують.
Позаяк другий тиждень із відведеного часу минув, а техніки не видно було – люди у п'ятницю, 21 червня знову вийшли на мітинг. Участь в акції взяли ще й жителі Лужка. І очолив їх також священник.

  Безупину ходячи по пішохідному переході (що, до речі, не заборонено чинним законодавством), мітингувальники таким чином майже на 2 години перекрили автодорогу. І в результаті того ж дня  дорожники таки розпочали ремонт Дороги.

  Тепер і наша черга за підтримки священників організувати схожу акцію.
Переглядів: 756 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Місця

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz