Дрогобицький район Львівська область
Нд, 12.05.2024, 01:59
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2010 » Квітень » 26 » Хто сказав, що ми не перспективні?
14:13
Хто сказав, що ми не перспективні?

    

У селі Бистрий, що на Дрогобиччині, завдяки зусиллям громади зявився новий дитячий спортивно-розважальний майданчик.

     

      Не кожне село може похвалитися тим, що на його території є місце для відпочинку дітей та молоді. Однак, практика засвідчує: усе в руках громади.

 

      «Хоча людей у селі Бистрий небагато – тільки 318, але кількість молодих сімей, які залишаються жити там, зростає, - каже Любомир Клепач, голова Доброгостівської сільради, до якої належить Бистрий. – Суттєвою проблемою у нас була відсутність місця для активного дозвілля. На території села є футбольне поле, довкола якого жителі одностайно вирішили створити дитячий спортивно-розважальний майданчик. Звичайно, коштів для його облаштування не вистачало. Бюджети села були мізерні, що не передбачають грошей на розвиток».

      Та восени 2009 року Міжнародний фонд «Відродження» оголосив конкурс грантів для сіл, у яких нема сільради. Міні-проект «І здорове тіло, і здоровий дух», який представила громада села, схвалили. Хоч довелось позмагатися, бо загалом на конкурс подали 24 проекти.


      «На придбання ігрових та спортивних споруд, інвентарю ми отримали 7 160 гривень. Уже через три місяці селяни облаштували волейбольний та баскетбольний майданчики, а ще дитячий, - каже далі голова. – Ця подія неабияк згортувала громаду, стала поштовхом для планів на перспективу. На досягнутому Бистрянці не збираються зупинятись. У планах – освітлення території майданчика, облаштування стоянки для автомобілів, будівництво літньої сцени та кафе, роздягальні для спортсменів. Оскільки допомоги від держави сподіватися годі, то пробуватимемо знову пропонувати міжнародним фондам цікаві проекти і, якщо вдастся, реалізовуватимемо їх. Головне, що тепер ми знаємо, як це робити».

   

   За матеріалами газети «Експрес» (від 22.04.2010, №43)

м
Переглядів: 1029 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 Меріана • 16:02, 11.06.2010
Ви перспективні. Доказ Сайт села чисельністю 318 чол. Такими темпами - думаю скоро справді автостоянка стане необхідністю
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz