Дрогобицький район Львівська область
Пт, 26.04.2024, 14:10
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Січень » 29 » Громадські слухання щодо пасажирських перевезень в селі Доброгостів
17:12
Громадські слухання щодо пасажирських перевезень в селі Доброгостів

 Сьогодні, 29 січня, в Доброгостові були проведені громадські слухання щодо вартості проїзду в автобусах на маршруті Доброгостів-Трускавець.

  Насамперед, сільський голова Любомир Пасемко представив присутніх гостей та озвучив ряд вимог від громади:
- відсторонити від перевезень водія Коркішка Василя за хамство;
- оскільки Доброгостів є транзитним селом, то є проблема із перевезенням пільговиків, бо пільгові місця вже зайняті в Уличному, тому це треба вирішити;
- компенсувати для громади завищені тарифи, за якими мешканці Доброгостова їздили кілька днів.

  Дальше завідувач сектору з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури Дрогобицької РДА Ганна Павлюк ознайомила присутніх із законодавчою базою тарифної політики у сфері пасажирських перевезень. А також закликала піти на поступки перевізникам, оскільки вони також пішли на поступки.

  Представник він ТзОВ "Канзас" Іван Асифат представив паспорт маршруту та розрахунок вартості проїзду. Згідно паспорту, довжина маршруту Трускавець-Доброгостів-Бистрий складає 17,5 км. З автостанції в Трускавці до кінцевої точки в Доброгостові маршрут, за даними перевізника, становить 15.2 км. Таким чином, маршрут входить в зону від 15 до 20 км і вартість кілометра дорівнює 60 коп. Таким чином, за розрахунками перевізника, вартість проїзду Трускавець-Доброгостів має складати 10 грн 50 коп, з округленням - 11 грн.

 

  Це викликало бурю протесту в громаді.
  Перше - чому при розрахунку береться до уваги село Бистрий, куди ходять тільки два рейси зранку і все?
  Друге - чому округлення відбувається не в меншу, а в більшу сторону?
  Третє - довжина записаного в паспорті маршруту не відповідає дійсності.

  Постала вимога перевірити довжину маршруту. Представник від РДА роз'яснила, як це зробити. А депутат обласної ради Михайло Задорожний, навіть, пообіцяв надати частину коштів для цього.

  Від сайту новин додам, що спеціально робив вимірювання довжини маршруту за допомогою gps, знаходячись в автобусі. За моїми даними, відстань від центральної зупинки в Доброгостові до АС в Трускавці складає 12 км. З Доброгостова в Стебник - 7 км.
  На жаль, згідно інструкції, вимірювання повинно здійснюватися автобусом ще старими механічними методами, які не дають точних результатів, адже наявні такі фактори, як гальмування і прискорення, рух змійкою тощо. Тим не менше, розходження не можуть бути такими значними, як це показано в паспорті маршруту.

  Не зрозуміло чому, перевізники взяли в розрахунок не середину села, а кінцеву зупинку. Чому ж тоді не початкову? Хоч пан Задорожний і зауважив, що не варто ділити село на різні тарифні зони, але якщо перевізники не хочуть брати в розрахунок середнє, то ті пасажири, які сідають в автобус на початку села мають повне право виступати проти таких розрахунків. Бо різниця складе, як мінімум, 3 км (1.80 грн).

  Мешканцями села було піднято питання, чому автобуси їдуть не за графіком. Михайло Задорожний наголосив, що пасажири мають право робити фото- та відеофіксацію таких випадків і писати скарги в РДА. За 5 таких порушень передбачено відсторонення перевізника від маршруту. Правда, сам графік на зупинках інший, ніж в перевізників на руках. А на деяких зупинках його взагалі нема. І даний графік був безпідставно скорочений. До 15 квітня 2015 року діяв ГРАФІК з періодичністю в час пік 20 хвилин, а потім зробився 25 хвилин. Автобуси часто переповнені (більше 36 пасажирів). 

  В кінці відбулося голосування місцевої громади за тариф на маршруті Доброгостів-Трускавець, який громада запропонувала встановити в розмірі 9 грн.

  Представник від перевізників, у свою чергу, сказав, що вони будуть їздити з 1 лютого по 60 коп/км, тобто, по 11 грн.

  Найближчим часом повинна відбутися перевірка довжини маршруту.

  Детальніше дивіться на відео.
  Зокрема, зверніть увагу, як представник "Канзасу" стверджує, що за завищеною ціною їхні автобуси їздили тільки один день. Підтвердіть або спростуйте це в коментарях. Я особисто, їдучи часто із Доброгостова в Стебник, можу підтвердити, що автобуси їздили, як мінімум, тиждень перед святами по 5 грн замість встановлених 4. Якби ці кошти були повернуті громаді, за них можна було б зробити щось корисне для села.

Переглядів: 1423 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz