Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 21:46
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Серпень » 5 » Фестиваль середньовічної культури і лазерне шоу в Уричі (Тустань)
22:02
Фестиваль середньовічної культури і лазерне шоу в Уричі (Тустань)

  5-6-7 сепня в с.Урич, що за 15 км від Бистрого (дорогою 48 км) відбудеться шостий традиційний фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань!-2011".

  План заходів (для перегляду клацніть мишкою по зобрженні):

  Уже традиційний для Львівщини фестиваль цьогоріч запалить нічне небо сотнями лазерних променів. На скелі, які у давнину були частиною міста-фортеці, проектуватимуть вищовищне лазерне шоу. Його темою стане історія Тустані, пов'язані з пам'яткою легенди та подвиги славних воїнів-русичів. Робитимуть це дійство Львів'яни, яким таки вдалося створити проекцію на тустанські скелі, навіть попри те, що це виявилося дуже хитромудрим завданням, адже скелі мають складний рельєф.

  Поряд з новаторськими елементами, як от лазерне дійство, організатори обіцяють повторення вже традиційних та улюблених багатьма пунктів програми. Зокрема, протягом всіх днів фестивалю діятимуть майданчики, на яких навчатимуть середньовічним пісням та танцям, ремеслам, а також військовому мистецтву. Позаяк традиційно "Ту Стань!" - реконструкторський фестиваль, то й відтворювати давні бої та побут приїдуть любителі Середньовіччя з різних міст України і навіть, можливо, з-закордону.

  Насиченою обіцяє бути також музична програма фестивалю. Щоправда, за словами одного із співорганізаторів, керівника Львівської обласної громадської ораганізації "Тустань" Андрія Парубія, серед виконавців на фестивалі "Ту Стань!" немає суперзірок, адже свято, насамперед, середньовічне. То й запрошували ті гурти, музика яких відповідає духові того часу.

  Наостанку зазаначим, що гостям свята організатори обіцяють забезпечити організований доїзд зі Львова, Сколе та Східниці, а заночувати можна буде у наметах на спеціально відведених територіях.

Переглядів: 1487 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
-1
1 Чайка • 14:55, 06.08.2011
Я там була. Гарна місцина.

І лазерне шоу від Ігора Скальського має бути.

А ще досить великий фестиваль в ці дні пройде в селищі Верхобуж "ЧИСТІ ДЖЕРЕЛА БУГУ". Це в Золочівському районі.
В цьому селі бере свій початок велика річка Західний Буг.
avatar

Випадкове фото
з альбому Події

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz