Дрогобицький район Львівська область
Сб, 04.05.2024, 06:25
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Листопад » 17 » Є резерви для наповнення бюджету
11:49
Є резерви для наповнення бюджету
 На одній із нарад голова Дрогобицької РДА Михайло Сендак гостро розкритикував війтів дванадцяти сіл за незадовільну роботу з наповнення місцевих бюджетів. Найгірша ситуація склалася у Рихтичах, Підбужі і Доброгостові. З тим, щоб з’ясувати причини недовиконання бюджету, була створена комісія, яку очолив заступник голови РДА Михайло Винницький.

  Перший візит здійснили на територію Підбужа. Для ліквідації заборгованості щодо наповнення бюджету необхідно збільшити процентну ставку за оренду землі. Цю підказку до виконання, очевидно, візьмуть на озброєння місцеві депутати, котрі на сесії і встановлять планку на допустимій нормативній висоті. Недовиконання бюджету становить 54 тис.грн. Рихтицька сільська рада мінусує 20 тис.грн.

  Щодо Доброгостова, то минулого тижня комісія теж тримала у полі зору цю проблему. За 10 місяців поточного року в загальний фонд бюджету надійшло 167,1 тис.грн., що становить 66,8% до річного плану. Допущено відставання податку на доходи фізичних осіб (при плані 169,3 тис.грн. надійшло 113,9 тис.грн. або 67,3%, недобір становить 55,4 тис.грн.). Причиною недовиконання дохідної частини сільського бюджету є зменшення надходжень податку на доходи фізичних осіб по ТзОВ «Агрофірма «Ватра» в сумі 128 тис.грн. (у зв’язку зі скороченням 120 працівників). Крім того, призупинили підприємницьку діяльність окремі суб’єкти господарювання, що склало недобір платежів до бюджету 7,2 тис.грн. Одна фізична особа не уклала угоду на оренду землі. Виявлено три угоди з підприємцями, які платять оренду за землю в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки при максимальному розмірі 12%. Враховуючи всі обставини, підраховано, що втрати до сільського бюджету становлять 142,9 тис.грн.

  Комісія рекомендувала депутатському активу села внести відповідні поправки до пільгових ставок оренди на землю, і тоді зникне проблема щодо наповнення місцевого бюджету.
Переглядів: 792 | Додав: Микола | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz