Дрогобицький район Львівська область
Нд, 19.05.2024, 07:35
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2014 » Січень » 20 » Доброгостівський вертеп взяв участь у святковій ході Трускавцем
15:29
Доброгостівський вертеп взяв участь у святковій ході Трускавцем
 Свято Василія Великого, Старий Новий рік. Точкою опори для багатьох трускавецьких колядників і гостей міста-курорту у цей святковий день став храм Св. Миколая.
  Тут, при вході до храму, відбувся виступ доброгостівського вертепу, який був запрошений для театралізованого дійства народження Спасителя та для святкової ходи з колядою містом Нафтусі.
  Вирушили колядники трускавецькими пагорбами у супроводі місцевих парохів о.Петра та о.Зеновія, церковного хору та у супроводі численних побажань і колядок, що лунали безупинно. Люди, які зібралися, щоб прославити Новонародженого Ісуса, пройшли шляхом через усе місто, не оминувши церков. Біля кожного з храмів колядники зупинялися – лунала гучна коляда під звуки скрипки пані Христини та інші музичні інструменти.
  Завершивши цю радісну ходу, колядники знову повернулися до церкви Миколая, де настоятель храму о.Петро щиро подякував всім за спільну коляду, а особливо гостям із Доброгостова – вертепу, який добре підготувала вчитель християнської етики Доброгостівської школи Стефанія Гундер. Її підопічні вже вдруге охоче відгукнулися на запрошення трускавчан поколядувати разом. 
  Згадалося, як в об’єктиви багатьох фотоапаратів потрапляли учасники цього напрочуд цікавого дійства, яке, я переконаний, побачила не тільки Україна. Зафіксувати своїми фотоапарататми персонажів вертепу, серед яких наймолодшою учасницею була дев’ятирічна Анжелічка Кіселичник, поспішали люди й інших національностей.
Орест ХАНДОНЯК

 
Переглядів: 794 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Дорогою в село

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz