Дрогобицький район Львівська область
Ср, 08.05.2024, 01:32
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2021 » Вересень » 4 » Доброгостів відсвяткував 500-річний ювілей
19:44
Доброгостів відсвяткував 500-річний ювілей

  28 серпвня Доброгостів урочисто відсвяткував 500-ліття від дня першої письмової згадки про село. Найдавніший документ, в якому вдалося віднайти згадку про село Доброгостів, пов'язаний з іменем польського короля Зиґмунта І Старого, датується він 28 серпня 1521 роком. В архівах Польщі віднайшов цей документ доктор історичних наук, професор Леонід Тимошенко – на прохання завідувачки шкільного музею Доброгостівської школи, вчительки історії Ганни Гундер. Тож в минулому році сесія Доброгостівської сільської ради вирішила відзначити 500-ліття першої писемної згадки про село саме 28 серпня 2021 року.

   Урочистості розпочалися святковими Божественними Літургіями в обидвох церквах села: греко-католицькій святого Миколая та православній святого архистратига Михаїла. Згодом на стадіоні розпочалися спортивні змагання силачів, в який перемогу здобули, звичайно ж, доброгостівчани.

   А після спортивного свята відбулася офіційна церемонія за участі голови Дрогобицької районної ради Андрія Шевкенича, Трускавецького міського голови Андрія Кульчинського, старости села Василя Ірода, великої кількості доброгостівчан та гостей. Було вручено чимало грамот дійсно достойним людям, котрі своєю працею, наполегливістю та досягненнями вже прославили рідний Доброгостів. Грамот Дрогобицької районної та Трускавецької міської ради удостоєні всі сільські голови Доброгостова часів незалежної України, два духовні наставники громади, підприємці, прості жителі, котрі вкладають частинку своєї душі в рідне село.

  Варилися рибна юшка та куліш, гостей пригощали доброгостівським хлібом та смаколиками, діти мали можливість побавитися на батутах, а всі бажаючі – послухати святкових пісень.

  Відеорепортаж з козацьких забав та з офіційного відкриття свята в честь 500-ліття села на стадіоні в Доброгостові можна переглянути тут

    Фото можна переглянути в фотогалереї

Переглядів: 499 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz