Дрогобицький район Львівська область
Пт, 26.04.2024, 10:48
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2019 » Вересень » 1 » Доброгостів та Бистрий перейшли на АСКОЕ
17:25
Доброгостів та Бистрий перейшли на АСКОЕ

  В рамках пілотного проекту Інвестиційної програми ПрАТ «Львівобленерго» ще з 1 червня 2019 року Доброгостів та Бистрий перейшли на автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ).

  В рамках проекту жителям Доброгостова та Бистрого встановлено так звані "розумні" лічильники обліку електроенергії, які самі вміють передавати показники лічильника.

  Показники передаються автоматично першого числа кожного місяця. І, навіть, якщо ви подали їх вручну (телефоном, на сайті, смскою тощо), то в кабінеті обліку вони будуть закреслені і для розрахунку братимуться показники АСКОЕ.

  Тепер працівникам "Львівобленерго" більше не потрібно так часто, як раніше навідуватися у приватні домогосподарства. Візит може бути раз на півроку для проведення технічного огляду. Завдяки дистанційній передачі показників повністю знімається питання «людського фактору». Також такий лічильник дає змогу перейти на зонний облік — так званий «нічний тариф».

  Система АСКОЕ дозволяє також в автоматичному режимі відслідковувати перебої в електропостачанні, перевантаження в певний лініях електромережі, та зокрема, у конкретного абонента і, за необхідності, автоматично відключати певну лінію чи абонента, щоб вберегти електроприлади в будинку.

  Зовні "розумний" лічильник не відрізняється від звичного, але він обладнаний процесором і модемом, який через радіомодуль та підведені до помешкання електромережі відправляє інформацію до трансформатора, а звідти за допомогою мобільного інтернету дані надходять на сервер «Львівобленерго», де в автоматичному режимі нараховується платня.

  Доброгостів та Бистрий були вибрані для даного пілотного проекту не випадково. Споживачів, яким встановлять нові прилади обліку обирали за 4 критеріями, визначеними НКРЕКП: обирали енерговузли з найбільшими втратами, зі складним доступом та з низькою якістю напруги. Лічильники встанолювали безкоштовно.

Переглядів: 886 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Дорогою в село

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz