Дрогобицький район Львівська область
Ср, 08.05.2024, 05:19
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2011 » Березень » 17 » Доброгостів матиме свій веб-сайт
21:15
Доброгостів матиме свій веб-сайт
зображення

Доброгостівська сільска бібліотека перемогла у третьому раунді конкурсу "Співпраці бібліотек з громадами" оголошеного міжнародною Програмою "Бібліоміст". Проект, підготовлений на конкурс, називався "Компютеризована сільська бібліотека як шлях живого спілкування родин мігрантів» і мав на меті покращити доступ до необхідної інформації у сфері міграції, отримання практичного досвіду із захисту своїх прав і свобод за кордоном та можливості вільного спілкування родичів з мігрантами з використанням ресурсів мережі інтернет.

Завдяки грантовим коштам і фінансовій підтримці Доброгостівської сільської ради та Громадської організації «Сила в громаді» для сільської бібліотеки придбано ноутбук, відеокамеру, мультимедійний проектор, а також проведено швидкісний радіо-інтернет. Наступне придбання буде здійснено за рахунок другого траншу від програми «Бібліоміст». І власне, крім іншого, за ці кошти буде розроблено і запущено веб-сайт села Доброгостів, на якому можна буде знайти ту чи іншу необхідну інформацію про село.

 Суттєво покращивши матеріально-технічну базу бібліотеки, жителі сіл Доброгостів і Бистрий отримали змогу безкоштовно користуватися інтернетом та можливість встановлення відеозв'язку за допомогою комп'ютерної програми Skype з рідними, які живуть чи працюють далеко від рідного дому. Бібліотека зблизить розірвані поміж кількох країн родини, навчивши їх спілкуватися через Інтернет. Комунікація буде супроводжуватись постійною інформаційною кампанією та юридичним консультуванням у сфері міграції, заходами по обміну досвідом між теперішніми і колишніми мігрантами. Партнери проекту – Доброгостівська сільська рада, школа, Народний дім, дитячий навчальний заклад «Півник», ГО «Сила в громаді», Міжнародна організація з міграції в Україні, Західноукраїнський ресурсний центр, Дрогобицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді.

Придбаний мультимедійний проектор потішив дітей і молодь, які кожної п’ятниці переглядають художні фільми у Народному домі. Саме завдяки співпраці з громадою, сільська бібліотека стала центром громадської активності і джерелом інформації.



Джерело: газета "Вільне слово"
Переглядів: 1329 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz