Дрогобицький район Львівська область
Чт, 02.05.2024, 02:40
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2012 » Жовтень » 26 » Де можна подивитися трансляцію з веб-камер на виборчих дільницях?
22:21
Де можна подивитися трансляцію з веб-камер на виборчих дільницях?
Щоб зробити майбутні парламентські вибори максимально чесними і прозорими, в липні народні депутати ухвалили рішення про оснащення виборчих дільниць відеокамерами. Таке нововведення дозволить кожному бажаючому спостерігати, як проходить голосування на тій чи іншій ділянці. Вчора розробники системи відеоспостереження розповіли, як буде працювати портал "Веб-вибори-2012".

ПОБАЧИТИ ПОРУШЕННЯ І ЗНАЙОМИХ

Ті, хто бажає спостерігати за виборами в Інтернеті, повинні поспішити зареєструватися на спеціальному сайті www.vybory2012.gov.ua. 27 жовтня - останній день, коли можна вибрати виборчі дільниці, відеотрансляцію з яких користувач хоче переглядати.

- Зареєструватися на сайті дуже просто. Це можна зробити безпосередньо на самому порталі, ввівши адресу своєї електронної пошти та індивідуальний пароль. Також в систему можна зайти через соціальні мережі - Faсebook, Vkontakte, Odnoklassniki, Twitter, - розповів під час презентації представник "Сітронікс Інформаційні технології Україна" Геннадій Нікітенко.

Перші кадри з виборчих дільниць зареєстровані користувачі зможуть побачити 28 жовтня о 7.45 ранку. Закінчиться відеотрансляція о 20.00. Весь процес голосування буде транслюватися в режимі онлайн. При підрахунку голосів передбачений тільки відеозапис.

- Можливості порталу дозволяють кожному користувачу додати декілька найцікавіших виборчих дільниць в особистий кабінет і спостерігати на екрані комп'ютера за своїми родичами, друзями, представниками влади, зірками кіно, спорту, шоу-бізнесу, - сказала директор компанії "Сітронікс Інформаційні технології Україна" Катерина Чала .

Але головне завдання системи "Веб-вибори-2012" - можливість ефективно виявляти порушення в ході волевиявлення громадян, не допустити масового вкидання бюлетенів у виборчу урну, пошкодження виборчої документації і т.д.

- Відеозапис процесу голосування або підрахунку голосів на виборчих дільницях може бути використаний для вирішення спірних ситуацій, - підкреслив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

ЛЕГКА РЕЄСТРАЦІЯ І ШВИДКЕ УСУНЕННЯ НЕПОЛАДОК

На сьогоднішній день на сайті www.vybory2012.gov.ua зареєстровано близько 30 тисяч користувачів. Але найближчим часом їх кількість зросте в сотні разів.

- Ми прогнозуємо, що зареєструється до 10 мільйонів користувачів, враховуючи, що у нас великий інтерес до виборів проявляє зарубіжна діаспора, а також Росія, - вважає Геннадій Нікітенко.

Він уточнив, що згідно з технічними характеристиками сайт "Веб-вибори-2012" розрахований на 300 тисяч одночасних підключень, причому з кожної камери - до 10 тисяч одночасних переглядів, - зазначив він.

Також Нікітенко запевнив, що співробітники компанії "Ситроникс" зроблять все можливе, щоб зареєстровані користувачі змогли дивитися відео з виборчих дільниць в онлайн-режимі.

- Ви ж розумієте, що ніяка система не витримає такого навантаження. Крім того, спочатку сигнал з веб-камери буде переданий в центр обробки даних. Звідти вже за запитом надійде в Інтернет, на що піде кілька хвилин - 3-5. В ідеалі - скоротити час проходження сигналу від камер в Інтернет до однієї хвилини, - підкреслив Нікітенко.

Він не виключає, що в день виборів можуть виникнути деякі технічні проблеми. Наприклад, через погіршення погодних умов або якщо відбудуться перебої з електрикою.

Нікітенко уточнив, що для вирішення нештатних ситуацій в день голосування в дільничних виборчкомах будуть працювати понад 1,5 тисячі мобільних бригад фахівців.

А В ЦЕЙ ЧАС

У ЦВК встановили найбільшу відеопанель

При Центрвиборчкомі вчора встановили і випробували найбільшу відеостіну в Україні - складається з 43 моніторів (47 дюймів кожен) загальною довжиною 7 метрів. За допомогою відеостіни можна безперешкодно спостерігати за Відеотрансляцією з безлічі виборчих дільниць країни.

- У день голосування ця панель буде працювати в трьох фазах - в залежності від кількості зображень з ділянок на екрані, - повідомив Геннадій Нікітенко.

Відеотрансляцію в режимі онлайн можна буде подивитися в Інтернеті на порталі www.vybory2012.gov.ua.

Переглядів: 1347 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Зимівки

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz