Дрогобицький район Львівська область
Сб, 04.05.2024, 08:27
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2013 » Березень » 12 » "Заграй музико, заспівайте люди. Перед Шевченком голову склоніть"
18:20
"Заграй музико, заспівайте люди. Перед Шевченком голову склоніть"
  В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. 
  Ось уже два століття незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить його могутня і ніжна поезія. І палке слово великого Кобзаря надихає нас українців на жертовну працю в ім’я рідної України.
  З нагоди ушанування пам’яті вічно живого серця поета та співця слова в Доброгостові пройшов святковий захід, літературно-музична композиція "Заграй музико, заспівайте люди. Перед Шевченком голову склоніть” до дня народження Т.Г.Шевченка у виконанні талановитої вокальної групи "Галичанка". Тематично виступ було поділено на 4 сторінки:
1) Природа Шевченкової поезії
2) Жартівливі вірші Тараса
3) Жіноча доля у творах Шевченка
4) Шевченко і Україна.
Прозвучали пісні на слова поета "Реве та стогне Дніпр широкий", "Сон", "Ой діброво — темний гаю!", "Зоре моя вечірняя", "Зацвіла в долині", "Якби мені черевики", "Якби мені, мамо, намисто", "Отака я дівчина", "Думи мої, Думи мої" та інші, а також багато уривків з віршів Шевченка, в тому числі і у виконанні учнів 3-го класу Доброгостівської школи  Жагаляка Романа та Лоб Соломії. Дуже зворушливими були театралізовані інсценізації творів Шевченка і про Шевченка. А коли виконувалась театралізована композиція «Мар'яна Черниця», то в декого з присутніх наверталася на очі сльози.
  Тож нехай "Заповіт” великого Кобзаря стане заповітом для нас у справі збереження мови народу, звичаїв, пісень. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.
  Сьогодні до нього, нашого Пророка звертаємо свої погляди. З його ідеалами, помислами звіряємо свої кроки в утвердженні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люди на землі.

У розділі Відео можна подивитися відеозапис

Переглядів: 877 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz