Меню сайту

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе
Спілка Безпеки Управління

Цікаво

Головна » 2012 » Серпень » 31 » Про матч в селі Ортиничі
16:22
Про матч в селі Ортиничі
Побиттям дванадцятирічних дітей і футбольного судді закінчився матч в селі Ортиничі Дрогобицького району, що відбувся у вівторок, 28 серпня. Погрози і потоки огидних матюків – ось що чули повсякчас лішнянські футболісти від ортиницьких гравців та їх захмелілих вболівальників, а на їх голови летіли яблука, пляшки і все, що завгодно. Про це розповів тренер ДЮФК Володимир Когут. Як батько він втрутився проти такого свавілля, за що йому пригрозили фізичною розправою.

Рішенням сесії Дрогобицької районної ради цього року було виділено 120000 гривень з місцевого бюджету на підтримку Федерації футболу в районі. Важко уявити, як розподіляються ці кошти, якщо, за словами Володимира доводиться вкладати власні гроші на потреби команд, залишаючись фактично альтруїстом і тренером в одній особі. Майже сорок років свого життя він присвятив цьому виду спорту, але такої вакханалії, що трапилася в Ортиничах, не пригадує. Зрештою, це вже стає тенденційним явищем, коли під час гри відсутні лікар і правоохоронці, а стадіон належно не підготовлений (трава на полі повинна бути рівномірно скошеною, має бути проведена розмітка, встановлені прапорці тощо). Абсурд, але 18-22-річні юнаки фактично побили значно молодших дітей з Лішні лише за те, що останні приїхали грати з ними у футбол. Зі слів очевидця випливає, що жителі села Ортиничі вже заздалегідь були войовниче налаштовані проти гравців, незалежно від того, якого вони віку. Свідками такої "гри"¸а фактично побоїща з матюками на свято Успення Пресвятої Богородиці мимохіть стали й батьки дітей з Лішні, що приїхали вболівати за свою команду. Навіть коли юні футболісти з батьками попрямували в автобус, за ними кинувся натовп розлючених і п’яних незнайомців з вимогою сплатити не знати за що гроші. Відтак претензії – до голови районної Федерації футболу Василя Кобільника та сільського голови села Ортиничі.

Як повідомив сільський голова Лішні Михайло Стасів, вже готується подання в прокуратуру. Телефоном автор цих слів звернувся також до голови Федерації футболу Дрогобицького району Василя Кобільника. Останній заперечив, мовляв, ніякого побиття не сталося, не пролунало з уст жителів села Ортиничі жодних погроз, а відсутність міліціонера пояснив тим, що через з об’єднання міської і районної міліції увага правоохоронців була звернена на охорону правопорядку у зв’язку з… Днем незалежності. Про відсутність лікаря пан Кобільник відповіді так і не дав.

Слід додати, що подібні випадки трапляються і в інших селах району. Надалі слово – за прокуратурою.

Сумнівно, що команда, яка досягла успіху в футболі, виявить бажання в майбутньому позмагатися на полі такого господаря. На думку автора цих слів, більшість змагань може відбутися на спортивній базі с. Лішня, де поле завжди готове до проведення матчів; окрім цього, тут закладаються нові поля, зокрема зі штучним покриттям, а в проекті – будівництво необхідних споруд. Гарний стадіон є і в селі Доброгостів, щоправда, потребує оновлення дренажної системи.

Культура спорту не прощає гніву, агресії, зневаги. Неповага до суперника – запорука програшу. Морального – передусім. Зверхність у спорті неприйнятна. Мета цієї статті – жодним чином не збурити лішнян проти жителів села Ортиничі, а привернути увагу влади і громадськості до стану справ у футбольній Федерації Дрогобиччини, автоматизувати на подібних змаганнях присутність медичних працівників і правоохоронців. Організаторам спортивних змагань слід подбати про те, щоб у майбутньому не допустити присутності серед фанатів чи власне спортсменів неадекватних, сп’янілих осіб, що компрометують як господарів поля, так і сам спорт, інакше всі зусилля на розвиток футбольних команд у Дрогобицькому районі будуть зведені нанівець.

Джерело: Дрогобич інфо

Переглядів: 1149 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Дошка оголошень

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz