Меню сайту

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе
Спілка Безпеки Управління

Цікаво

Головна » 2012 » Травень » 30 » Політичні баталії навколо футболу. Курус vs Сендак
11:38
Політичні баталії навколо футболу. Курус vs Сендак

   Найбільші футбольні пристрасті розгорілмся цього понеділка не на футбольному полі, а в сесійному залі Дрогобицької районної ради. Під час засідання колегії райдержадміністрації голова РДА Михайло Сендак вирішив розібратися, доки, за його словами, в «колгоспі» (так пін назвав федерацію футболу Дрогобицького району) буде такий «плачевний стан» з футболом.

Втім, такому «плачевному етану» міг би позаздрити будь-який із районів області, адже загалом за звання чемпіонів та призерів першості Дрогобицького району змагаються 80 команд прем'єр, вищої; першої та другої ліг. До того ж, футбольні клуби ведуть суперництво за Кубок «Незалежності», Кубок «Каменярів», Суперкубок, а цьогоріч - ще й за Кубок Оболоні. Традиційно в найрізноманітніших турнірах змагаються між собою й десять ветеранських команд. Єдина проблема - низьке представництво в першості області. Та з обранням ініціатора «Стратегії розвитку краю» Ігоря Куруса почесним президентом федерації футболу району ситуація мала б змінитися, адже він пообіцяв переможцеві Прем’єр-ліги 50 тисяч гривень для старту в обласній першості.

Взагалі, футбольні баталії на Дрогобиччині цьогоріч тримають у напрузі весь район. Минулого тижня відбулися фінали Кубку Оболоні та Малого кубку Оболоні, які стали справжнім футбольним святом для кількох тисяч прихильників найпопулярнішої в світі гри. Й ніхто тоді не міг подумати, що всього за кілька днів святковий настрій випарується, бо розізлився Михайло Сендак. Формальною причиною невдоволення, за його словами, стали вислови кількох голів сільрад, котрі нарікають, що мусять ходити з простягнутою рукою, щоб заплатити суддям футбольних матчів. Та навряд чи з такої причини Михайло Сендак міг би так закипіти, що під час засідання колеги райдержадміністрації пригрозив не тільки припинити фінансування федерації футболу району, а й переобрати голову федерації Василя Кобільника. Тим паче, що, як наголосив на засід анні колегії РДА заступник голови сільських та селищних рад Дрогобицького району Володимир Хане, ще 14 травня відбулося засідання асоціації, на якому разом з керівництвом федерації футболу знайшли компромісне рішення: частково оплачувати суддівство за кошти федерації.

Серед людей, наближених до голови РДА, ходять чутки, що справжня причина невдоволення пана Сендака прихована глибше. Вже ні для кого не секрет, що він має намір поборотися за депутатський мандат підчас майбутніх виборів народних депутатів України. А футбол може стати непоганим засобом для досягнення цієі' мети, бо де ще можна зібрати в будь-якому із сіл чи міст п’ятсот, тисячу чи кілька тисяч людей і довести їм свою програму та наміри! Тож він не виступав проти того, щоб сесія райради виділила федерації футболу цьогоріч 60 тисяч гривень, як зазвичай, та ще 60 тисяч на підтримку футбольних команд. Отже, футбол мав би стати його фішкою. Та раптом з’являються люди, котрі організовують захоплюючі турніри, що збирають тисячі глядачів, а Сендак тут ні при чому. Й люди говорять про Куруса, а не про нього. Таке йому, мабуть, важко стерпіти* Настільки важко, що вислови стають нелогічними. Наприклад він каже: «Ми проведемо в цьому році перевибори голови федерації футболу». Запитання: як райдержадміністрація може, не порушуючи закон, проводити вибори чи перевибори в громадській організації?» Та ніяк. Або ж, не стримавшись, він буквально випалив: «Тоді я забороню фінансування!» Та хіба він наділений правами забороняти рішення сесії районної ради?

Вислухавши це, заступник голови Дрогобицької райради Роман Урбан сказав: «Я не розумів, чому ми тут зібралися. А тепер бачу: для того, щоб розіп'ясти Кобільника. За що? За те, що хтось вкладає гроші у футбол і рекламує себе? Та хай таких меценатів з’являється якомога більше. Від цього виграє футбол».

А під завісу дискусії сільський голова Модрич Мирон Флюнт зробив висновок: «Не треба розвалювати футбол, треба йому допомагати!» Побачивши таку реакцію залу, Михайло Дмитрович змінив тон і заговорив до голів сільських рад, тренерів ФК та суддів про те, що подібні засідання є корисними, бо вони призводять до порозуміння.

"Як на мене, ця ситуація абсолютно дурна. По перше, не Василь Кобільник мене привів у район, а я тут народився і виріс на відміну від пана Сендака. Друге - федерація футболу району є громадською організацією, а тому голова районної адміністрації не має права втручатися у її діяльність і це протизаконно. Третє - якщо б у районному футбольному господарстві було все гаразд, то команди не потребували би найменших коштів для виживання, а голова федерації не шукав би фінансової підтримки. Четверте - якщо пана Сендака непокоять мої ініціативи, то нехай хоча б повторить їх. Якщо для нього не зрозумілою є економіка, то нехай хоч для розвитку футболу знайде гроші.І пяте - три роки тому я просував українську мову і культуру на телебачення і радіо, а що робив пан Сендак?" - відреагував Ігор Курус.

Переглядів: 1015 | Додав: Микола | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Андрій • 23:25, 04.06.2012
Ситуація дурнувата, бо футбол і футболісти стають заручниками ситуації. Вибори, що тут скажеш...
avatar

Дошка оголошень

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz