Дрогобицький район Львівська область
Чт, 25.04.2024, 12:15
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Травень » 28 » Збір підписів з вимогою відремонтувати дорогу на Трускавець
19:08
Збір підписів з вимогою відремонтувати дорогу на Трускавець

    УВАГА! 
  ВСІМ СВІДОМИМ ГРОМАДЯНАМ СТЕБНИКА, ТРУСКАВЦЯ, ДОБРОГОСТОВА, УЛИЧНОГО….

У нас вичерпалося терпіння зносити знущання місцевих чиновників, котрі роблять вигляд, що не помічають стану дороги між Стебником і Трускавцем, якою кожен день змушені пересуватися тисячі жителів наших міст і довколишніх сіл.

29 травня від 9:30 до 12:30 навпроти пансіонату ПОЛОНИНА, що знаходиться на відрізку дороги Стебник–Трускавець, проводитиметься акція збору підписів під відкритим листом до губернатора Львівщини п. Синютки О.М., з вимогою втрутитися у ситуацію та негайно дати вказівки стосовно проведення ремонтних робіт на життєво необхідній ділянці дороги.

Відразу попереджаємо всіляких політичних пройдисвітів, що акція носить виключно мирний характер. Ми не збираємося в понеділок перекривати вказану ділянку дороги.

27 травня 2017 року

Громади Стебника, Трускавця, Доброгостова, Уличного, Орова, Борислава...

За сприяння стебницького ГО “ВОЛЯ ГРОМАДИ”

Відкритий лист до голови Львівської обласної державної адміністрації 
п. Синютки О.М.

ПОВІТРЯ… ПІД НОГАМИ!

Шановний Олеже Михайловичу!

Свідомо порушуємо всі канони діловодства і звертаємося до Вас зі своїм риторично наболілим, оминувши процедуру написання подібного звернення до всіх необхідних інстанцій – від найнижчого до найвищого рівня. Адже саме Вас знаємо як людину слова, котра вміє і не лінується шукати вихід зі складних ситуацій,

Тепер про наше риторично наболіле. Чому риторично? – Бо наші місцеві чиновники сприймають нашу проблему як питання, що не потребує відповіді.

Якщо людині перекрити доступ повітря, то жити їй залишиться максимум п’ять хвилин – людина помре. Якщо ж людині перекрити повітря частково, вона житиме, але з єдиною думкою: “Дайте більше повітря!”...

Своєрідним повітрям для сучасної людини є дорога. Без доріг немає розвитку, немає майбутнього, немає повноцінного дихання державної економіки, немає простого людського життя.

Нам, жителям Богом забутого міста Стебника, відомо про це, як нікому іншому. Десятки років, наше місто перебуває в епіцентрі кругової дорожньої блокади. За багато років ми встигли змиритися із такою ситуацією, але цьогорічна зима позбавила нас останньої “стежини”, котрою ми, хоч якось, добирались до Трускавця, Борислава, Дрогобича, Стрия і Львова... Одним словом, їхали у світ. Маємо на увазі дорогу Стебник–Трускавець, вірніше 1500 метрів дорожнього покриття!

Щодня жителі Стебника, Трускавця, Борислава, Східниці, Доброгостова, Уличного, Орова і т.д. “їдуть” цими метрами. Ними ж добираються на роботу тисячі людей, які працюють у Трускавці, а це:

зі Стебника – 2100 чол.
з Доброгостова – 693 чол.
з Уличного – 580 чол.
інші міста і села – 963 чол.

Вказуємо лише тих, котрі постійно два рази на день їдуть на роботу і з роботи.

За нашими підрахунками, автомобільний трафік вказаною дорожньою ділянкою становить 4000 одиниць автотранспорту щоденно. І це, незважаючи на сьогоднішній плачевний стан дороги.

Наведемо один цікавий факт. У 60-ті роки між Стебником і Дрогобичем була прокладено “тимчасове” дорожнє покриття з грубого неотесаного каменю, яке швидко завоювало статус справжнього жаху для водіїв. Цю “тимчасову” дорогу прокладали виключно з метою будівництва другого рудника Стебницького калійного комбінату. Призначення дороги – витримувати великотонажний будівельний транспорт. До слова, другого рудника вже практично немає, а “тимчасову” дорогу так і не замінили постійною. І цей жах (дорога на Дрогобич) живе з нами вже понад 50 років!

Ведемо до того, що сьогодні дорога між Трускавцем і Стебником перебуває в такому стані, що багато водіїв обирають “тимчасовий” шлях на Дрогобич, аби доїхати до Трускавця.

Напрошується питання... Якщо дорога на Дрогобич – це жах, яким словом озвучити те, що зараз є між Стебником і Трускавцем?!

Відколи себе пам’ятаємо, цю дорогу практично ніхто не ремонтував. Інколи вона слугує предметом піару місцевих політиків: на дорозі демонстративно латають ями. Але таке щастя випадає нам тільки перед виборами. Сама ж якість латання призводить до того, що після зими ями стають ще більшими.

Посилаючись на вищенаведене, можна зробити висновок, що цей лист – звичайне прохання. Але 4000 водіїв і декілька тисяч пасажирів, котрі щодня користуються вказаною дорогою, аж ніяк не заслужили “права” просити чиновників створити для них належні умови пересування за чесно сплачені і немалі податки.

Ми сподіваємося отримати конкретну відповідь від конкретного керівника. Оскільки розцінюємо пересування дорогою Стебник–Трускавець як щоденне принизливе знущання держави над власним народом.

27 травня 2017 року

З повагою,
громади Стебника, Трускавця, Доброгостова, Уличного, Орова, Борислава...

За сприяння стебницького ГО “ВОЛЯ ГРОМАДИ”

Переглядів: 625 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz