Дрогобицький район Львівська область
Ср, 24.04.2024, 07:48
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Січень » 25 » Відбулися громадські слухання щодо необгрунтованого підвищення вартості проїзду в громадському транспорті
23:37
Відбулися громадські слухання щодо необгрунтованого підвищення вартості проїзду в громадському транспорті

  Сьогодні в Дрогобицькій РДА відбулися громадські слухання щодо пасажирських перевезень, які тривали аж три години.

  Було прийнято рішення, що у всьому Дрогобицькому районі до 1 лютого будуть діяти старі тарифи на проїзд. За цей час перевізники повинні із місцевими (сільськими та міськими) головами погодити оптимальні для них і для населення тарифи. Також, надати чіткі розрахунки обґрунтування підвищення вартості проїзду і паспорти маршрутів.

  Присутні були голова РДА Володимир Шутко, депутат обласної ради Михайло Задорожний, депутат Верховної ради Богдан Матківський, голова районної ради Михайло Сікора, міські та сільські голови, місцеві активісти та перевізники.

  Зокрема, сільський голова Уличного Святослав Стефанків наголосив, що з перевізниками була домовленість про те, що до кінця січня ціна мала зберігатися старою, що було порушено. Також, він запропонував, що якщо Бойко (керівник ТзОВ "Канзас") не хоче їздити по старих тарифах, то він готовий надати власний автобус, який буде їздити по старих тарифах. 

  Сільський голова Доброгостова Любомир Пасемко наголосив, що якщо теперішній перевізник буде продовжувати їздити за завищеними тарифами, то завтра прийде інший перевізник, який буде їздити за нормальними на правах конкуренції.

  А колективні скарги на перевізника у письмовій формі, які мали місце нещодавно на нашому маршруті є вагомою підставою для відсторонення даного перевізника з маршруту або взагалі позбавлення ліцензії.

  Відео громадських слухань щодо пасажирських перевезень в районі

  В першому відео ви можете побачити першу половину громадських слухань. В другому - завершення та підведення підсумків. На решту цікавих моментів, зокрема, на виступ частини громадських активістів, на жаль, не вистачило батерейки в камері :(. 

  Постановою КМУ від 25 березня 2015р. №240 скасоване державне регулювання цін на пасажирські перевезення. За запропонованою Антимонопольним комітетом методикою розрахунків на Львівщині орієнтовна вартість 1 км. на приміських маршрутах складає 65 коп.
Громада категорично не погоджуються з таким стрімким підвищенням ціни, яке, на думку людей, не обґрунтоване жодними розрахунками та показниками рентабельності. 

  Заступник голови ЛОО Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Іван Романяк спробував заступитися за своїх колег і сказав, що, враховуючи всі затрати, які мають транспортні підприємства, ціна має бути навіть вищою від тієї, яку вони поставили. Обурені присутні не дали йому договорити. Про нерентабельність перевезень без підвищення цін говорив і керівник МКП “Транс-Екіпаж” Йосип Дяків. 


  Втім, учасники громадського обговорення категорично не погодились з таким трактуванням, зазначаючи - якби працювати було невигідно, перевізники закрили б свої фірми. Йшлося також про низьку культуру обслуговування на окремих маршрутах, про відсутність квитків, про недостовірну інформацію в паспортах маршрутів, про необхідність монетизації транспортної пільги тощо. Учасники слухань зібрали підписи проти нерегульованого підвищення тарифів та передали їх народному депутату Богдану Матківському, який пообіцяв задіяти до цього питання Антимонопольний комітет та повідомив, що після відповідних процедур в Україні таки буде введений електронний квиток.

Переглядів: 623 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Зимівки

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz