Дрогобицький район Львівська область
Ср, 24.04.2024, 12:14
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2021 » Листопад » 1 » У Доброгостові відкрили сучасний майданчик зі штучним покриттям вартістю 1,7 млн грн
17:04
У Доброгостові відкрили сучасний майданчик зі штучним покриттям вартістю 1,7 млн грн

  У селі Доброгостів 28 жовтня відбулось урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям. Новеньке поле розміщене біля місцевої школи, тож гідно слугуватиме школярам та мешканцям Доброгостова й стане центром для здійснення усіх спортивних починань та мрій дітвори і дорослих.

  Спорудження спортивного майданчика зі штучним покриттям в с. Доброгостів здійснено в рамках реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки, згідно з якою частину коштів на об’єкт виділили з обласного бюджету, а частину фінансує громада. Загальна кошторисна вартість проєкту понад 1млн 700 тис. грн (1715060, 0 грн). З обласного бюджету було виділено 700, 0 тис. грн, співфінансування з місцевого бюджету – 66,356 тис. грн, роботи по облаштуванню спортмайданчика (нефінансовий внесок) виконала ТОВ Агрофірма «ВАТРА» (Янів М.В.).

  Відколи у Доброгостові стартували роботи з облаштування майданчика, всі з нетерпінням очікували його відкриття. Тому, сьогодні, навіть погода сприяла спортивному святу й чимало мешканців, школярів та вчителів прийшли привітати одне одного з цим чудовим почином. Серед почесних гостей були присутні: Андрій Тур, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця та його заступник, обласний депутат Святослав Стефанків, Роман Коваль, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Трускавця та Орест Лобик, начальник відділу освіти, Василь Ірод, староста села Доброгостів та Бистрий, Любомир Пасемко, депутат Трускавецької міської ради, Любов Козар, директор ДНЗ та Галина Васьків директор Народного Дому с. Доброгостова.

  Обряд освячення нового поля провели Отець Роман УПЦ Архистратига Михаїла та отець Любомир УГКЦ Святого Миколая Чудотворця, священнослужителі поблагословили те місце, де мають з радістю приходити і займатись діти та всі небайдужі до спорту доброгостівчани. Діти також долучились до організації свята. Запальною руханкою розвеселили присутніх діточки середньої групи садочку «Півник». Школярі підготували цікаві виступи, навіть, продовжили нещодавно започатковану в соціальних мережах традицію і виконали гімн УПА «Батько наш Бандера». А на завершення семикласники Доброгостівської школи зіграли першу товариську гру на новозбудованому футбольному майданчику.

  Ведучою заходу виступила Світлана Савчук, директорка Доброгостівської СЗШ І-ІІІ ст ім. Боберського. Вона, від імені всієї громади, щиро подякувала усім хто долучився до реалізації давньої мрії мешканців Доброгостова. Зокрема Миколі Жагаляку, який від початку до завершення контролював роботи та сам брав активну участь в облаштуванню майданчика, а також Мирославу Яніву, власнику ТОВ Агрофірми «ВАТРА» який був нагороджений Подякою міського голови Андрія Кульчинського, адже став рушійним важелем в реалізації проєкту завдяки своєму вкладу. На жаль, пан Мирослав не зміг приїхати на відкриття. А також Любомиру Пасемку, депутату Трускавецької міської ради, який будучи ще на посаді сільського голови Доброгостова всіляко підтримував школу і всі інфраструктурні починання.

  Щирі слова подяки лунали на адресу Святослава Стефанківа, депутата Львівської обласної ради, який залучив на будівництво 700 тисяч гривень з обласного бюджету. Без цієї допомоги, ідея, спорудити спортивний майданчик, могла залишитись в мріях ще на роки. Святослав Стефанків, як обласний депутат поділяє стратегічне бачення міського голови Андрія Кульчинського, щодо розвитку Трускавецької громади, в якому спортивна інфраструктура йде поряд з освітою, соціальною сферою та медициною. А підтвердженням цього є те, що біля кожної Трускавецької школи облаштовано схожі спортивні поля зі штучним покриттям, а вільні ділянки біля них давно зайняті тренажерними комплексами, щоб у дітей і їхніх батьків була можливість займатись спортом в будь-який час. В Модричах, а тепер в Доброгостові ці поля вже служать усім хто любить футбол чи інші види спорту, на черзі - спорудження майданчика біля Уличненської школи, і так, поки функціональні спортивні поля не постануть біля кожної школи громади.

  «Це справжня конкуренція дивану, телефону і супутнім з ними лінощами, адже кращої запоруки здоров’ю, а ніж заняття спортом на свіжому повітрі не існує. Ми надалі будемо сприяти таким проєктам, а також маємо й бачення, як відновити Доброгостівський стадіон, щоб там можна було проводити як Всеукраїнські, так і Міжнародні змагання, вже сьогодні спілкуємось про це на рівні області», - наголосив Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця.

  Попри непрості часи, коли місто недоотримує чимало коштів до бюджету, керівництво Трускавецької територіальної громади може не лише гідно відповідати на запити мешканців, а й давати більше. У цьому році, завдяки старанням обласного депутата Святослава Стефанківа, було погашено торішній борг 290 тисяч гривень за проведення мережі каналізації до Доброгостівської школи. У цьому році проєкт отримає нове дихання – силами Трускавецької громади буде проведено ремонт санвузлів. Цю практику будуть застосовувати для кожної школи громади де це ще не зроблено, щоб кожна дитина, вчитель, в місті, чи в селі могли розраховувати на належні побутові умови.

Джерело матеріалу - сторінка Трускавецької міської ради у Мета.

Переглядів: 845 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Уличне

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz