Дрогобицький район Львівська область
Сб, 20.04.2024, 10:25
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Травень » 6 » Свято в садочку
09:25
Свято в садочку

 День, як день, а в доброгостівському садочку свято! 
  Сьогодні в середній групі "Ромашка" можна було спостерігати унікальне і таємниче дійство - дівоче закосичення. Ця українська традиція є дуже давньою, але мало- хто знає в чому тут суть. А полягає вона в наступному. В кожній сім`ї, де зростала дівчинка, коли вона досягала п`ятилітньго віку, над нею проводили певий ритуал: її волосся заплітали в косу, вплітаючи в неї різнокольорові стрічки, кожна з яких щось символізувала. Косу "заговорювали", щоб вона росла густою і рано не сивіла. Дівча садили на вишитий рушник, який зберігали аж до її вінчання. Тоді вже на цьому рушнику робили обряд розплітання коси, який нам більш відомий і зараз його проводять на кожному весіллі. 
  Маленькі господиньки і співали і танцювали, показували свю спритність у веселих конкурсах.А хлопчики їм у цьому допомагали. 
  Свято вийшло особливе і неповторне,бо досі цю традицію ніхто не згадував. Це щось нове, свіже...Велика дяка вихователям Васьків Галині Миколаївні і Стецик Ірині Орестівні за оригінальну ідею, а також всім іншим, хто допомагав у створенні заходу.

Джерело матеріалу: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013409521891&hc_ref=NEWSFEED

Переглядів: 583 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Стадіон

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz