Дрогобицький район Львівська область
Пт, 19.04.2024, 16:48
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Січень » 17 » Районна влада заборонила цьогоріч проводити Йорданські купання на озері в Доброгостові
20:52
Районна влада заборонила цьогоріч проводити Йорданські купання на озері в Доброгостові

  Під головуванням заступника голови райдержадміністрації Івана Мізерника сьогодні, 17 січня, відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Дрогобицької РДА, на якому було заслухано інформацію в.о. начальника Держпродспоживслужби у Дрогобицькому районі Володимира Біласа про виявлення випадків захворювання на грип птиці серед домашньої і дикої птиці та на птахогосподарствах у трьох областях України.
  На виконання ветеринарно-санітарних вимог щодо належного стану територій птахогосподарств, надзвичайна протиепізоотична комісія вирішила керівникам птахогосподарств забезпечити роботу птахогосподарств в режимі «закритого типу», з метою створення імунної зони навколо птахогосподарств птицю  всіх категорій  господарств, у  радіусі не менше 5 км, вакцинувати проти інфекційних хвороб та проводити інші обробки відповідно до плану протиепізоотичних заходів даного господарства.
  Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла ряд рішень щодо недопущення грипу птиці. Керівникам лісогосподарських підприємств району, мисливських товариств у випадку виявлення загиблої або підозрілої у захворюванні дикої птиці негайно повідомити спеціалістів державної служби ветеринарної медицини.
  Головам сільських, селищних рад забезпечити інформування власників особистих  селянських  господарств, діяльність яких пов'язана з утриманням  птиці, та громадян, які утримують птицю  про небезпеку занесення грипу птиці, забезпечити контроль за випадками загибелі птиці в приватних подвір’ях громадян на території населених пунктів.
  Голові Дережицької сільської ради та начальнику Дрогобицького відділу поліції заборонити проїзд автомобільного транспорту через територію птахогосподарств, що знаходяться у селі Дережичі.
  У зв’язку з можливістю захворювання людей високопатогенним грипом птиці, голові Доброгостівської сільської ради заборонити проведення масових заходів на водоймі питної води в селі Доброгостів та довести цю інформацію до мешканців села.

Причина - бо на озері проживають лебеді, які є потенційними носіями та розповсюджувачами комплексних інфекцій, таких, наприклад, як пташиний грип.

Також іншим рішенням комісії з питань НС, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Скоропаддоручено, відділу МНС спільно з товариством мисливців і рибалок “Лісівник” вжити заходів для забезпечення необхідних умов проживання лебедів, які оселилися на озері. Йдеться про розширення до відповідних розмірів ополонки, яку самотужки зробили для цих червонокнижних птахів мешканці села. Доброгостівській сільській раді рекомендовано обмежити контакт жителів з птахами, які є потенційними носіями та розповсюджувачами комплексних інфекцій, таких, наприклад, як пташиний грип.

Переглядів: 538 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz