Дрогобицький район Львівська область
Чт, 25.04.2024, 03:16
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 380

Для ознайомлення

Головна » 2019 » Листопад » 23 » Про героя пам’ять ожила
11:04
Про героя пам’ять ожила

  Напередодні Дня гідності на приміщенні Доброгостівської школи урочисто відкрили та освятили меморіальну таблицю справжньому героєві – Михайлу Фаримі, який вижив на фронтах Донбасу, та відійшов у засвіти в рідному краю.

  Ось що зачитали про героя ведучі: «Михайло Фарима, син Василя, народився 22 липня 1970 року в Доброгостові, де й проживав із матір’ю-пенсіонеркою. Закінчив тутешню школу, потім Меденицьке ПТУ, в якому здобув спеціальності водія, тракториста, комбайнера. Розпочав трудову діяльність в Уличному комбайнером. Від 1988 по 1990 роки – строкова служба у війську на Одещині. Після демобілізації працює трактористом у місті Кодима Одеської області, контрактником у Харкові. Активний учасник Революції Гідності: на Майдані у Києві перебував від перших до останніх днів. У вересні 2014 року добровольцем пішов захищати незалежність України на Сході. На фронті виявив особливу мужність у Станиці Луганській та в боях під Дебальцево.

  Був важко контужений, тому у вересні демобілізувався. З його ініціативи та за його активної участі постала громадська організація «Вартові Прикарпаття», яку він очолював. Михайло робив дуже багато для національно-патріотичного виховання молоді, працевлаштування колишніх бійців АТО, усіляко допомагав демобілізованим воїнам та їхнім сім’ям. На жаль, отримана на фронті контузія виявилася дуже серйозною. На 46-му році життя, 16 серпня 2016 року після важкої хвороби, спричиненої пораненням на війні, Герой помер.

  Поховали Михайла з усіма почестями в рідному селі».

  Коли зачитували ці слова, мама Михайла Фарими Катерина плакала. Такою є доля тисяч матерів-українок – оплакувати своїх полеглих синів, які насправді в пам’яті народній житимуть набагато довше за тих, які зараз шикують у дорогих віллах та шикарних авто. Бо такі, як Михайло Фарима, готові покласти свою душу не тільки за матерів, коханих, дітей та друзів, а й за всіх українців, навіть якщо дехто цього й не вартий. Тож голова райради Михайло Сікора вручив матері, що виховала сина-героя великий букет квітів.

  Урочистості з нагоди відкриття меморіальної таблиці розпочались із Служби Божої, яку провели отці Любомир Кушнір, Роман Водяник та Михайло Коліщак. До слова запросили голову райради Михайла Сікору, першого  заступника голови РДА  Руслана Щербу, побратима по Майдану, депутата райради Ігоря Гука, заступника голови райради Володимира Стецівку. Пан Стецівка нагадав, як у кабінеті директорки школи Світлани Савчук. народилась ідея цієї таблиці, як запропонували її зробити майстрам, як ті відмовилися брати за роботу гроші, бо коли вони спокійно тут працювали, він там, на фронті, воював і за них. А на завершення виступу він зробив усім присутнім сюрприз: оголосив, що на урочистості прибули дочка легендарного Романа Шухевича Марія та внучка не менш легендарного Івана Боберського Леся.

  Урочистості супроводжувалися патріотичними піснями та високою поезією у виконанні учнів школи.

  Ініціатором встановлення меморіальної дошки став заступник голови районної ради, мешканець Доброгостова Володимир Стецівка. Майстер Володимир Асамалюк виготовив дошку власним коштом, як данину пам’яті українському захисникові.

  Символічно, що в урочистостях взяла участь дочка генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, Героя України Романа Шухевича Марія Трильовська-Шухевич, яка приїхала цього дня до Доброгостова разом із племінницею Івана Боберського п.Лесею на презентацію шкільного музею І. Боберського.

  

Переглядів: 741 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz