Дрогобицький район Львівська область
Сб, 20.04.2024, 09:49
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2016 » Грудень » 24 » Оголошення!
00:11
Оголошення!

 В неділю, після Служби в церкві, в Народному домі села Доброгостів відбудуться збори громади у зв'язку з незаконним підняттям тарифів на проїзд в громадському транспорті. 

  Для пояснень викликано керівника фірми-перевізника ТзОВ "Канзас" Бойка Р.С.

  Нагадаємо, що згідно РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЛОДА від 2 квітня 2015 року № 127/0/5-15 "Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, зареєстованого в Головному управлінні юстиції у Львівській області 3 квітня 2015 року № 3/1700" передбачено: 

1. Встановити такі тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, для всіх суб’єктів підприємницької діяльності, незалежно від форм власності: 
1.1. Граничний тариф (без урахування податку на додану вартість, витрат, пов’язаних з обслуговуванням пасажирів на автовокзалах та автостанціях, страхового платежу з обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті) за 1 км проїзду пасажира: 
- 0,42 грн. для суб’єктів підприємницької діяльності, які є платниками податку на додану вартість, але не менше 3,30 грн. за поїздку; 
- 0,50 грн. для суб’єктів підприємницької діяльності інших систем оподаткування (не платників податку на додану вартість), але не менше 4,00 грн. за поїздку. 

  Більше ніякого нового розпорядження не було. А будь-яке самочинне підняття тарифу без відповідного розпорядження голови ОДА є грубим порушенням закону. Відповідно, може каратися від накладання штрафів на перевізника і аж до розірвання угоди та позбавлення ліцензії на перевезення.

  Якщо рахувати, що за один кілометр проїзду ГРАНИЧНИЙ тариф може складати не більше 0.50 грн/км, то легко можемо порахувати, якою повинна бути вартість проїзду.

  Відстань від Трускавця (АС) до Уличного (кінцева зупинка) – 17 км. Множимо 17 на 50 копійок і отримуємо 850 копійок (8 грн. 50 коп.). Плюс 5% страховий збір та обслуговування на автостанції дорівнює 8 грн. 90 коп. Такою має бути гранична вартість проїзду на маршруті Трускавець-Уличне. А не 11 грн, як встановили собі перевізники. 

  Відстань від Стебника (АС) до кінцевої зупинки в с.Доброгостів 7,7 км. Множимо 7,7 на 50 копійок - отримуємо 385 копійок (3 грн. 85 коп.). Плюс 5% - 4 грн 05 коп.

  Трускавець-Доброгостів (12 км*0,50 грн*5%) - 6.30 грн (а не 9 грн!!!, і навіть не 8 чи 7 грн)
  Стебник-Уличне (13 км*0,50 грн*5%) - 6,85 грн

  Намагаючись хоч якось обґрунтувати такі тарифи, перевізники вдалися до абсурдного рішення. Вони просто беруть і намотують кілометраж, об'їжджаючи кругами, іншими дорогами, щоб хоч якось наблизитися до потрібної відстані. Цілий рік їздять скороченим маршрутом, а коли притискають, то починають об'їжджати в Стебнику кругом по Грушевського. Але такий маневр додає всього-навсього 500 метрів.

  Якщо виходити з того, що вартість проїзду 11 грн, то відстань з Трускавця в Уличне має бути 22 км. Із Стебника в Доброгостів - 10 км. Яким чином із Стебника в Доброгостів треба їхати, щоб вийшло аж 10 кілометрів? Тільки якщо по дорозі ще заїжджати в Бистрий (1,6 км в одну сторону). Те саме з Уличним.

  Ще одною, не менш важливою проблемою є те, що третє найбільше село в Дрогобицькому районі, Доброгостів, не має власного автобусного сполучення. Мешканці Доброгостова і Бистрого змушені весь час їхати в переповнених автобусах, які йдуть з Уличного. Це взагалі абзац. Таку картину допустив колишній голова Доброгостова п.Клепач. І це треба виправляти. Бо це ще один абсурд. Пізніше минулий голова п.Лунишин пустив один автобус Доброгостів-Трускавець, але чотири рейси в день - це мізер для такого села. Доброгостову просто необхідні окремі автобусні рейси, щоб мешканці села могли їхати як нормальні люди.

  Автобуси не повинні постійно їздити набитими вщент. Графік руху один рейс на 25 хвилин дуже мало.

Переглядів: 509 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Стадіон

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz