Дрогобицький район Львівська область
Чт, 25.04.2024, 09:53
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2015 » Січень » 13 » Доброгостівська с/рада пройшла відбір для участі в Проекті ЄС та Програмі розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІІ
13:22
Доброгостівська с/рада пройшла відбір для участі в Проекті ЄС та Програмі розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІІ

  Дрогобицький район став одним з восьми районів Львівщини, які протягом наступних чотирьох років співпрацюватимуть із Проектом ЄС та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІІ. 12 сільських, селищних рад Дрогобицького району подали заявки на участь у Проекті ЄС /ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”-ІІІ. Це - Залокотська , Снятинська , Летнянська, Болехівська, Раневицька ,В.Гаївська , Ролівська , Уличненська , Дережицька, Доброгостівська , Попелівська сільські ради та Підбузька селищна рада. Конкурсною комісією відібрані Залокотська, Доброгостівська, Попелівська, Верхньогаївська сільські ради.
Дві з них - Попелівська, Верхньогаївська, вже мають позитивний досвід реалізації мікропроектів. Доброгостівська та Залокотська сільські ради братимуть участь у проекті МРГ вперше.
  Наступний етап - спільна з фахівцями проекту робота щодо визначення пріоритетних громадських ініціатив на цих територіях, визначення вартості мікропроектів та їх співфінансування.
  Мікро-проекти громад будуть співфінансуватись Проектом в залежності від досвіду участі району у попередніх фазах МРГ (65-75%, від $5.000 до $15.000), місцевим бюджетом (20-30%) та громадою (5%). Загалом, діяльність Проекту МРГ на Львівщині буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу.
  Пріоритетними сферами для підтримки громадських ініціатив є:

  • охорона здоров’я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів, тощо);
  • стандарти енергоефективності та альтернативні енергетичні технології (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії, тощо);
  • комунальне водопостачання;
  • охорона довкілля (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів тощо);
  • економічні ініціативи (розвиток сільськогосподарських/обслуговуючих кооперативів).

  Разом з тим, під час третьої фази Проект МРГ надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду. Проект надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.
  Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро). Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

Переглядів: 768 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Зимівки

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz