Дрогобицький район Львівська область
Чт, 28.03.2024, 21:58
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви дізналися про цей сайт?
Всього відповіди: 379

Для ознайомлення

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 52 53 »
Львівською обласною державною адміністрацією у січні 2011 року підготовлено видання „Адміністративно-територіальний поділ. Місцеві громади та органи державної влади Львівської області». У довіднику подано відомості про 9 міст обласного значення Львівщини, 35 міст районного підпорядкування, 34 селища, 1840 сіл, а також про 732 районні, міські, селищні й сільські ради, підпорядковані їм населені пункти та їх площі, інформація про визначні місця і пам'ятки області. Другою складовою частиною довідника с алфавітний покажчик 1928 населених пунктів. В алфавітному покажчику населених пунктів зазначено скорочену назву районів та місцевих рад. Подано назви сіл та селищ, які були перейменовані.

На двадцяти картах, розміщених в довіднику, відображено стан життєзабезпечення кожного села та селища Львівської області за окремими показниками (промислові та сільськогосподарські підприємства, заклади освіти, охорони здоров'я, культури, відстані до м. Львова, кількість жителів тощо).

Також, ... Читати далі »
Переглядів: 1630 | Додав: Микола | Дата: 07.02.2011 | Коментарі (0)

Доброгостів виграв грант на спорудження дитячого майданчика

Яка спільність між боротьбою проти торгівлі людьми та дитячими майданчиками? На перший погляд ніякої, проте як розібратись у проблемі докорінно - виявляється що є.
Зимою 2010 року у Доброгостові відбулась презентація проекту "Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад", автором якого виступило представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, а партнерами стали фонд розвитку громадських організацій "Західноукраїнський ресурсний центр" та благодійна організація "Український фонд "Благополуччя дітей".

Як розповів присутнім координатор проекту Василь Клепач, на сьогодні в Україні існує проблема з нелегальною міграцією українців за межі держави. Особливо гостро вона постала на західних теренах. Доброгостів не є виключенням, тож організатори проекту вирішили спробувати проаналізувати ситуацію і визначити причини, які спонукають людей покидати свої домівки. Завдяки оп ... Читати далі »

Переглядів: 1848 | Додав: Капітошка | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (0)

    Давайте разом уважно розглянемо адміністративно-територіальну мапу Дрогобицького району, 80 населених пунктів, з яких 4 міста: Дрогобич, Борислав, Трускавець, Стебник; 2 селища міського типу: Меденичі і Підбуж та 74 села з кількістю мешканців від 25 до 3885 чол. (використано дані на 1 січня минулого року із дуже корисного посібника для учнів, до речі, створеного вчителями району, «Населення і господарство Дрогобиччини», Львів, ТзОВ «Тріада плюс», 2010р.). На початок 90-х років у районі (про міста зараз мова не йде) був 21 дитячий садочок. 18 припинили своє існування. Вижили лише у Доброгостові та Меденичах...

   " Півник" отримав 612 балів...

   З того часу наш район непорушно займає передостаннє місце на Львівщині за охопленням малят мережею дошкільних навчальних закладів. До 2000 р. це було 2,9%.Зараз - 10%. За попередні роки вда ... Читати далі »

Переглядів: 898 | Додав: Микола | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (3)

У Дрогобицькому районі цього року основні кошти будуть спрямовані на об’єкти «Євро-2012» та ліквідацію залишків наслідків повені 2008 р. Про це повідомив кореспондент з посиланням на першого заступника голови райдержадміністрації Михайла Винницького.

Запланований поточний ремонт автодороги в напрямку Турка-Трускавець-Пісочне (від м.Трускавець до перехрестя дороги Стрий-Дрогобич і до с.Опарі, від с.Опарі до межі Дрогобицького району) та капітальний ремонт (від м.Борислава до смт. Східниця, від м.Трускавець до м.Борислав). Проектна документація уже готова.

Також згідно з програмою «Євро-2012» передбачається ремонт дороги Дрогобич-Стрий протяжністю 20 км та капітальний ремонт дороги Дрогобич-Довголука, кошторисною вартістю 15 млн грн. Ширина придорожньої смуги приблизно 15 м.

У проект плану також включені незавершені об’єкти будівництва після паводку у 2008 року, зокрема, підпірна стінка у с. Старий Кропивник та міст при в’їзді в с. Ясениця Сіль ... Читати далі »
Переглядів: 1319 | Додав: Микола | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Все більшої популярності набувають Йорданські купання на наших теренах. Цьогоріч особливо вони відчувалися в Доброгостові, який став своєрідним центром моржування.

... Читати далі »

Переглядів: 1593 | Додав: Микола | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (2)


На капітальний ремонт доріг загального користування на території Львівської області у ході підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року загалом передбачено 2 млрд 759 млн грн.


Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Петро Шпитак.

Зокрема, на ремонт автомобільної дороги Львів-Рава-Руська передбачено 230 млн грн, Львів-Краковець – 360 млн грн, Львів-Шегині – 270,5 млн грн, Львів-Пустомити-Мединичі – 46,8 млн грн, Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий на під’їзді до міста Трускавця – 270 млн грн, Турка-Трускавець-Дрогобич-Пісочне на під’їзді до м. Трускавець та Східниця – 93 млн грн.

 Дорога з Дрогобича на Стрий жахлива, як казав А.Яценюк під час свого візиту на Дрогобиччину: "...таке враження, що німці, тільки вчора звідси пішли" ...І це хоч і смішно, але в одночас і сумно, так як в сусідньому Стрию хороші дороги, а в нас - тільки напрямки:(


Залишається відкритим пита ... Читати далі »

Переглядів: 924 | Додав: Микола | Дата: 26.01.2011 | Коментарі (1)


Вітаємо всіх громадян нашої держави з Днем Соборності України !

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності

українських земель.

Переглядів: 753 | Додав: Микола | Дата: 22.01.2011 | Коментарі (0)

   Напередодні цьогорічних свят жителі Доброгостова і Бистрого отримали  чудову збірку українських колядок під назвою «…Хай луна колядка в небесах», упорядником якої став кандидат історичних наук, доцент Гладкий Микола Іванович, який у 2004 році захистив кандидатську дисертацію  "Традиційне скотарство населення в середньому Поліссі (друга половина ХІХ – перша третина ХХ століття)”. Має 28 наукових праць.

... Читати далі »

Переглядів: 3932 | Додав: Микола | Дата: 18.01.2011 | Коментарі (1)

19 січня на свято Водохреща у Доброгостові (на питному озері) відбудуться масові Йорданські купання за участю любителів зимового плавання нашого чудового Франкового Краю. Початок о 14.00 год.

Дане дійство в Доброгостові було започатковано минулого року сільским головою Л.Клепачем, який також стрибав в ополонку. Подивитися відеозапис минулорічного святкування можна ТУТ . Цьогорічним організатором є Орест Хандоняк.

Бажаючим прийняти участь у купанні (особливо новачкам) варто проконсультуватися з лікарем.

Переглядів: 1164 | Додав: Микола | Дата: 15.01.2011 | Коментарі (0)

 
 
У Дрогобицькому районі запроваджують нову концепцію розвитку пасажирських перевезень.

За словами першого заступника голови Дрогобицької РДА Михайла Винницького, згідно з цією концепцією район поділять на 8 напрямків: Меденицький, Стрийський, Трускавецький, Бориславський, Уличнянський, Волощанський, Дорожівський та Підбузький. На кожному напрямку має працювати один перевізник, а не три-чотири, щоб знати з кого спитати, передає кореспондент ЗІКу.

Але оскільки територію району обслуговують 11 перевізників, а маршрутів є 8, то окремим перевізниками потрібно об’єднатися. При цьому усі перевізники мають бути зареєстрованими у районі. 

Крім того, Михайло Винницький повідомив, що жоден з перевізників не має своєї сертифікованої матеріал ... Читати далі »

Переглядів: 668 | Додав: Микола | Дата: 15.01.2011 | Коментарі (1)

Випадкове фото

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz