Дрогобицький район Львівська область
Пт, 19.04.2024, 01:14
Меню сайту

Свіжі коментарі

Пошук

Друзі сайту
сайт села Квітневе

Опитування
Звідки Ви?
Всього відповіди: 993

Для ознайомлення

Головна » 2017 » Січень » 4 » 1 січня 2017 року в народному домі села Уличне відбувся концерт до дня народження Степана Андрійовича Бандери та Різдва Христового
17:24
1 січня 2017 року в народному домі села Уличне відбувся концерт до дня народження Степана Андрійовича Бандери та Різдва Христового

  Розпочали свято під назвою “Бандера — наш прапор!” ведучі Олег Ортинський та Андріана Гарасим'як, які сказали: “Волею Господа у бойківському селі Угринів Старий Калушського повіту 1 січня 1909 року у родині греко-католицького священника Андрія Бандери народився син Степан — найвидатніший теоретик і лідер національно- визвольного руху. Він увійшов в історію, як Голова Проводу Організації Українських Націоналістів і як невмирущий і світлий символ боротьби за Українську Самостійну Соборну державу. Саме Степан Бандера врятував честь України й зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу проти людиноненависницького комунізму і фашизму. Цей змаг був настільки героїчним, що став неперевершеним в історії людства. Він підніс український націоналізм до найвищої жертовності. Завдяки організації українських націоналістів, які організував С. Бандера Західна Україна протистояла німецьким загарбникам і майже 10 років боролася з більшовицьким засиллям. Його ніхто не нагороджував орденами та різними почестями, як інших героїв “Бандера — наш прапор!” - вшанування славетного сина України в Уличномусвітового масштабу, і протягом багатьох років його вважали ізгоєм на Батьківщині, за яку він віддав своє життя. Та його ім”я стало символом любові до свого краю, символом боротьби за українську державу, за право на життя, за свободу і віру. Дух Степана Бандери невмирущий. Його дух кличе нас і сьогодні до боротьби за справжнє визволення, за кращу долю України. Будьмо гідними послідовниками Степана Бандери та мільйонів кращих українських патріотів, які боролися і продовжують боротися за вільну незалежну державу — Україну.” 
  У святі взяли участь сільський хор “Підкарпаття”, керівник Мирон Якубів та художній керівник Оксана Якубів. Хор виконав пісні : “Пісня про Степана Бандеру”, “Марш сіроманців”, “ Бандера — наш прапор.” 
  Ведучі продовжили свято новорічними віншуваннями. Розказували вірші: Ліля Лавриковська, Михайло Ортинський, Ростислав Гарасим”як, Софія Кушнір, Володимир Николин, Тетяна Білан. Хор “Підкарпаття” виконав: “Колядки”, “Бог Предвічний”, “Ніч над Вифлеємом”, “Вістку голосять”, та ін. 
Над сценарієм працювали завідуюча бібліотекою -філією Юлія Кречківська, бібліотекар Наталія Хоньків, та художній керівник НД Олег Костецький. 
  З Новим роком та Різдвом Христовим привітали отець Петро - парох церкви с. Уличне та сільський голова Святослав Стефанків.

    

Переглядів: 579 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Випадкове фото
з альбому Краєвиди

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Система Orphus

Bystryi © 2010-2024
Конструктор сайтів - uCoz